PostNord Danmark

Løsning for ombytning af frimærker på plads

Del

PostNord har sikret en løsning, der betyder, at frimærker fra 2022 og 2023, i en begrænset periode, kan ombyttes i det nye år. 

PostNord

Den nye postlov, der blev vedtaget d. 30. november i Folketinget, medfører flere markante ændringer, herunder, at frimærker ikke længere er momsfritaget. I forlængelse af lovvedtagelsen har der været forskellige opfattelser af, hvorvidt eksisterende frimærker, solgt uden moms, fortsat ville kunne benyttes på nationale breve fra årsskiftet.

PostNord har senest d. 12. december fået genbekræftet af Skatteministeriet, at de eksisterende frimærker ikke kan benyttes på nationale breve, på grund af reglerne om opgørelse af den momspligtige omsætning. PostNord har løbende afsøgt alternative muligheder for at sikre, at danskernes eksisterende frimærker fortsat kunne bruges nationalt.

Derfor implementerer PostNord nu en midlertidig ordning, hvor danskerne kan ombytte deres frimærker købt i 2022 og 2023, til de nye postmærker, som kan bruges fra årsskiftet. 

”I PostNord har vi været meget optaget af, at de frimærker, danskerne allerede har liggende derhjemme, ikke skulle gå tabt efter den nye postlov blev vedtaget i Folketinget. Vi havde gerne set, at man kunne finde en løsning, der gjorde, at frimærkerne fortsat kunne bruges, som i dag, men dette har ikke været muligt. Derfor er vi glade for, at vi nu har fundet en løsning, der gør, at danskerne får mulighed for at ombytte de seneste års indkøb af frimærker, til nye postmærker,” siger Andreas Brethvad, Pressechef i PostNord.

Med ombytningsordningen bliver det muligt for private og erhvervsdrivende at ombytte frimærker på 12 og 36 kr., samt tillægsmærker, der er købt i 2022 og 2023 til nye postmærker, mod et gebyr. Ordningen løber fra d. 8. januar til d. 30. juni 2024. Ombytningen gælder for frimærker til en samlet værdi af mindst 120 kr. Den nærmere proces vil fremgå på www.postnord.dk

Alle frimærker, købt inden 2024, kan fortsat anvendes til internationale breve.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra PostNord Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PostNord Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye