Danmarks Apotekerforening

Husk at forny recepten inden juledagene

Del

Lægevagter og akuttelefoner landet over skal ikke belastes med opkald om receptfornyelse i de travle dage mellem jul og nytår. Apotekerne opfordrer til, at man tjekker sine recepter inden jul – og hvis man glemmer det, og recepten er udløbet, kan apoteket ofte hjælpe med genordination.

Der bliver traditionen tro pres på lægevagter og akuttelefoner i juledagene og i dagene mellem jul og nytår. Det gælder ikke mindst i år, hvor der forventes ekstra stor travlhed på baggrund af de mange infektionssygdomme, der er i omløb. Man skal derfor ikke ringe ind med receptfornyelser, da det kan blokere for livsvigtige opkald.

Til gengæld kan apoteket hjælpe, hvis medicinpakningen er tom, og recepten er udløbet. Landets apoteker kan ’forlænge’ recepten og udlevere mindste pakning af medicin mod en række kroniske sygdomme - herunder diabetes, forhøjet blodtryk, kolesterol, astma, KOL, allergi og knogleskørhed. Det kræver, at man har været i stabil behandling med medicinen i et halvt år. Også en udløbet recept på p-piller kan apoteket hjælpe med, hvis man har brugt pillerne i mindst et år.

”Det er apotekernes autoriserede behandlerfarmaceuter, der står for at genordinere medicinen. Apotekerne er hele året klar til at hjælpe borgere, der har glemt at forny recepten. Det er især en god løsning at kende til her i højtiden, hvis praksislægerne har lukket. Og der er det vigtigt, at man ikke bebyrder de i forvejen belastede vagtlæger unødigt,” siger Birthe Søndergaard, der er sundhedsfaglig direktør i Danmarks Apotekerforening.

Ordningen kaldes genordination, og det koster 21,60 kr. pr. gang. Genordination har eksisteret siden 2019, men det er langt fra alle borgere, der kender til denne mulighed. En undersøgelse udført af Apotekerforeningen viser, at mindre end 10 procent af alle danskere er opmærksomme på, at apoteket kan hjælpe med at forlænge visse typer recepter.

Man kan i appen ’apoteket’ få et overblik over, hvad man har af recepter, og hvornår de skal fornys. Læs mere om genordination her: Apoteket kan genordinere din medicin, hvis recepten er udløbet

Kontakter

Apotekerforeningens pressetelefon

Tlf:27732185

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Apotekerforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Apotekerforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye