Diabetesforeningen: Ny teknologiaftale er en sejr for mennesker med diabetes
Aftalen mellem regeringen, KL og Danske Regioner giver grønt lys til at tildele sensorbaserede glukosemålere til 4.400 mennesker med type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt.
Den nye teknologiaftale er et vigtigt skridt fremad for mennesker med diabetes.
Det mener Diabetesforeningen, efter at Indenrigs- og sundhedsministeriet, KL og Danske Regioner har aftalt at udmønte en pulje til teknologi på 500 mio. kr., der blev afsat med sundhedsaftalen fra marts 2022.
Diabetesforeningen har kæmpet for, at netop teknologipuljen skulle bruges på at sikre diabetesteknologi til flere, og nu tildeler aftalen sensorbaserede glukosemålere til 4.400 mennesker med type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt.
”Diabetesforeningen hilser det nye teknologiløfte varmt velkommen som et betydningsfuldt skridt mod en mere moderne og individuel behandling af personer med type 2-diabetes. Vi ser ind i en fremtid, hvor teknologi kan bidrage til at mindske presset på sundhedsvæsen og samtidig være et stærkt redskab til at gøre livet med kroniske sygdomme som diabetes bedre,” siger Claus Richter og fortsætter:
”Derfor kæmper vi i Diabetesforeningen kampen for teknologi, og vi vil kæmpe videre for, at næste skridt bliver en permanent ordning, der omfatter endnu flere, der har gavn af teknologien. Politikerne har muligheden for at bakke det ønske op, når Folketinget i januar skal stemme om borgerforslaget om sensorbaserede glukosemålere”
Fakta:
Aftalen dækker 4.400 mennesker med type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt og har et langtidsblodsukker over 53 mmol/mol.
En sensorbaseret glukosemåler giver et mere stabilt blodsukker og er et værn både mod de livstruende situationer, der kan opstå ved lavt og højt blodsukker, og de alvorlige følgesygdomme til diabetes, fx hjertekarsygdom, nyresvigt, øjensygdom og amputationer.
Teknologien skal tildeles i 2024-2026.
Dansk Endokrinologisk Selskab anbefaler sensorbaserede glukosemålere til mennesker med type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt.
Der findes ca. 14.000 mennesker i Danmark med type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt.
Om Diabetesforeningen
Diabetesforeningen kæmper for at komme diabetes til livs. Opdage sygdommen i tide. Forebygge at den udvikler sig. På sigt at kunne helbrede den. Og hver dag løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet. Diabetesforeningen begyndte sit virke i 1940 og har omkring 90.000 medlemmer. Hovedsædet ligger i Glostrup.
Følg pressemeddelelser fra Diabetesforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Diabetesforeningen
Lettere for mennesker med diabetes at trække i uniform30.6.2025 07:12:15 CEST | Pressemeddelelse
Forsvaret lemper nu helbredskravene for kommende værnepligtige og militært ansatte, så flere kan komme i betragtning, bl.a. mennesker med diabetes. Et gennembrud og et vigtigt signal om, at kronisk sygdom ikke længere står i vejen for at bidrage til Danmarks sikkerhed, mener Diabetesforeningen.
AI-kunstværk giver diabetes en stemme på Folkemødet10.6.2025 12:14:39 CEST | Pressemeddelelse
Diabetesforeningen og mediekunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm lancerer på årets Folkemøde Danmarks første AI-kunstværk om de levede erfaringer med diabetes. Kunstig intelligens skal bygge bro mellem mennesker, data og følelser og være et afsæt for en anden måde at tage den sundhedspolitiske debat på.
Diabetes-armbånd sikrer tryghed på landets festivaler og koncerter28.5.2025 12:23:21 CEST | Pressemeddelelse
Festivalsæsonen er på vej, og det betyder fest og hygge over hele landet. For mennesker med diabetes kan det også give bekymring om livsfarlige situationer med lavt blodsukker. Diabetesforeningen og Alm. Brand deler lyseblå armbånd ud på festivaler og til koncerter for at skabe mere tryghed.
Diabetesforeningen uddeler 1,8 millioner kroner til forskning26.5.2025 12:44:17 CEST | Pressemeddelelse
Tre yngre forskere modtager 600.000 kroner hver til forskningsprojekter i tynde mennesker, tarmkræftscreening til at opdage type 2-diabetes og plastre, som kan styrke diabetesbehandlingen og forbedre livet med diabetes.
Bopæl afgør tildeling af insulinpumper25.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er store forskelle mellem regionerne, når det gælder tildelingen af AID-pumper, der kan forbedre livet for mennesker med type 1-diabetes betydeligt. I Danmark bør din sygdom, og ikke dit postnummer, afgøre din behandling, mener Diabetesforeningen, der kalder på en national retningslinje for tildeling af pumper. Samfundet bør også investere mere i diabetesteknologi, der kan spare penge.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum