Green Power Denmark

Vi må ikke lukke døren for markedsdrevet havvind

Del

Beslutningen om at trække stikket på de tre sidste havvindmølleparker under Åben-dør-ordningen kalder på, at regeringen hurtigt kommer på banen med en ny model for markedsdrevet udbygning, mener Green Power Denmark.

Regeringen har meldt ud, at de tre sidste projekter under Åben-dør-ordningen definitivt lukkes. Dermed vinker Danmark farvel til potentielt over to gigawatt støttefri, grøn strøm.

- Med udmeldingen sættes der punktum for et frustrerende kapitel i dansk havvindshistorie. Virksomhederne stod ellers klar til at investere i havvindmøller uden udgifter for staten, og de havde ansøgt efter gældende regler. Nu er det hele lukket ned, og dermed går forbrugerne glip af meget store mængder billig, grøn strøm, siger Thomas Aarestrup Jepsen, direktør for vedvarende energi-produktion i Green Power Denmark.

Den grønne erhvervsorganisation opfordrer nu regeringen til hurtigst muligt at sætte gang i et arbejde med at lave en ny model for markedsdrevet udbygning af vindenergi på havet. Det arbejde bør ifølge Green Power Denmark starte og slutte i 2024.

- Det her understreger behovet for at få udbudt de statslige havvindmølleparker i en fart. Men de kan ikke stå alene. Vi har brug for en hurtig markedsdrevet udbygning, der supplerer de statslige udbud, hvis vi skal have grøn strøm nok til vores klimamål og skal blive et foregangsland indenfor produktion af grønne brændstoffer til fly og skibe, siger Thomas Aarestrup Jepsen og understreger:

- Regeringen må hurtigt på banen med en ny model for markedsdrevet udbygning af havvindmøller. Det arbejde vil vi hellere end gerne medvirke til. Vi står i en situation, hvor vi akut mangler grøn strøm til vores 2030-klimamål, Power-to-X-ambitioner og mål om at blive nettoeksportør af grøn strøm. Lad os nu sammen åbne en ny dør og finde en løsning, hvor vi får en masse vindmøller til at snurre på havet, og som rækker udover 2030, så vi undgår en stop-and-go politik for havvind.

Green Power Denmark opfordrer også til, at regeringen skaber klarhed om de projekter under Åben-dør-ordningen, der handler om levetidsforlængelse og repowering.

Kontakter

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Green Power Denmark: Permanent forhøjet forskningsfradrag er godt for Danmark20.6.2024 09:54:40 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen vil forhøje fradraget for forskning og udvikling til 120 procent. Fradraget gør det mere attraktivt for virksomhederne at investere i udvikling af nye grønne teknologier, som vi skal leve af i fremtiden. Men det er ærgerligt, at regeringen ikke bruger mere af det velvoksne råderum til et fradrag på 130 procent, som tidligere var den politiske ambition, mener Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye