Esbjerg Kommune

20 foreninger får tilskud på i alt godt 1 mio. kroner i 2024

Del

1.078.200 kr. bliver i 2024 uddelt fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje til gavn for 20 foreninger i hele kommunen. Kultur & Fritidsudvalget har fordelt næste års tilskud til en lang række projekter, som især tilgodeser børn og unge.

20 foreninger kan til næste år se frem til at få et økonomisk tilskud til at gennemføre projekter, som giver forholdene for medlemmerne et løft. Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune har godkendt fordelingen af 1.078.200 kr., som i løbet af 2024 bliver sendt ud til foreningerne fra kommunens fritidskulturelle pulje.

Udvalget har givet tilskud fra den fritidskulturelle pulje til en række foreninger med aktiviteter inden for idræt, spejderliv og amatørteater. Tilskuddene går blandt andet til renovering af en tribune, etablering af et lukket skydehus, udvidelse af en klatre- og bouldervæg, indkøb af et tidsregistreringsanlæg og udskiftning af tag og nye tagrender. Også blandt andet indkøb af en turf-tank til opkridtning af boldbaner, udskiftning af vinduer og døre i et klubhus og indkøb af gymnastikudstyr er der blevet plads til i årets fordeling af puljemidler.

- I Kultur & Fritidsudvalget er vi glade for at kunne bakke op om kommunens foreningsliv med støtte fra den fritidskulturelle pulje. De mange gode initiativer, som foreningerne under Esbjerg Idrætsråd, Det Fritidskulturelle Samråd og Esbjerg Amatørteaterråd tilsammen står for, fortjener al den opbakning, de kan få, så vi sammen kan få skabt de bedste rammer for gode fællesskaber og et varieret fritidsliv for alle i vores kommune, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose.

Fokus på børn og unge

Udvalget har i år modtaget 32 ansøgninger om tilskud. Heraf falder 20 ansøgninger inden for de principper for fordeling, som gælder for midlerne fra den fritidskulturelle pulje.

Midlerne fra den fritidskulturelle pulje fordeles fortrinsvist til foreninger for børn og unge og til foreninger, der ikke har modtaget tilskud året før. Samtidig sikres der ved fordelingen en geografisk spredning i hele kommunen, ligesom hver forening kun kan få tilskud til én ansøgning.

Kontakter

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, tlf. 26 74 40 53

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Vedhæftede filer

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye