Dansk Metal

Dansk Metal: Permanent løft til ledige er en tidlig julegave

Del

Det er glædeligt, at det nu bliver muligt at tage udvalgte faglærte uddannelser på 110 procent af dagpengesatsen. Listen skal dog udvides, så den afspejler arbejdsmarkedets behov.

Det er virkelig gode nyheder, at det fra januar 2024 er muligt for ledige at tage en lang række faglærte uddannelser og få 110 procent af dagpengesatsen. Det siger hovedkasserer i Dansk Metal, John Larsen, efter at loven netop er vedtaget:

– I Dansk Metal har vi arbejdet målrettet for at sikre, at den her ordning blev gjort permanent. Derfor er vi også svært tilfredse med, at det nu er sket. Når ledige kan få 110 procent af dagpengesatsen, når de tager bestemte uddannelser, så vil flere forhåbentlig også søge mod de faglærte uddannelser. Positivlisten hjælper både de ledige og samfundet, fordi vi får flere faglærte, som samfundet så desperat har brug for, siger John Larsen.

Positivlisten består af en række udvalgte uddannelser, hvor der enten er stor mangel på arbejdskraft, eller som bidrager til den grønne omstilling. En af uddannelserne på positivlisten er industritekniker, mens det også er muligt at blive smed.

Selvom der overordnet er tale om gode nyheder, er der dog også malurt i bægeret. For ledige kan ikke få ekstra dagpenge, hvis de vil uddanne sig til for eksempel klejnsmed eller køletekniker. Det stiller John Larsen sig uforstående overfor, for det er faggrupper, der er hårdt brug for flere af:

– Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, så skal der simpelthen uddannes flere klejnsmede og køleteknikere, end tilfældet er i dag. Hvem skal ellers sætte vindmøller op og skifte gasfyr ud med varmepumper? Derfor bør listen udvides, så den bedre rummer arbejdsmarkedets behov, siger John Larsen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye