Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond støtter nyskabende forskning og videnskabelig udvikling med 10,4 millioner kroner

Del

Danmarks Frie Forskningsfond har netop uddelt bevillinger til 30 forskningsprojekter, tidsskrifter, netværk og udenlandske forskningsophold. Midlerne er fordelt på fire forskellige virkemidler og skal fremme videnskabelig nytænkning, styrke samarbejdet mellem danske og internationale forskningsmiljøer, styrke udbredelsen af humanistisk forskning, samt støtte talentfulde studerende.

Adobe Stock

11 skolarstipendier som katalysator til forskerkarrierer

11 talentfulde studerende får nu mulighed for at beskæftige sig med videnskabeligt arbejde og skærpe interessen for en videre videnskabelig karriere. Bevillingerne er uddelt af Danmarks Frie Forskningsfond | Sundhed og Sygdom for over 1,8 mio. kr. Midlerne giver de studerende mulighed for at fordybe sig i deres projekter i et ekstra semester.

De studerende skal bl.a. undersøge effekten af fald i kernetemperatur blandt druknede personer, hvordan vi kan forbedre kræftbehandling for patienter med overvægt, samt hvordan intramuskulær adrenalin ved hjertestop kan øge chancen for overlevelse.

Det er de studerendes vejledere, der indsender ansøgning og modtager bevilling.

Læs om de 11 skolarstipendier her.

 

Ni eksplorative netværk skal fremme videnskabelig nytænkning

Danmarks Frie Forskningsfond | Kultur og Kommunikation har uddelt over 6,8 mio. kr. til ni eksplorative netværk med potentiale til videnskabelig nytænkning. Midlerne skal styrke bredt funderede samarbejder, der kan udforske nye muligheder på tværs af institutioner, forskningstraditioner og videnskabelige tilgange.  

Forskerne i de eksplorative netværk skal bl.a. undersøge konsekvenserne af ekstreme klimaforandringer for boligforhold i udsatte byområder, hvad kompleksiteten bag satire går ud på, samt hvordan arbejdsmigranter spiller en aktiv rolle i transformationen af storbyer inden for bl.a. mad- og pakkeudbringning.  

Læs om de ni eksplorative netværk her.

Fire forskere skal på forskningsophold i udlandet

Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv har uddelt bevillinger til fire forskningsophold i udlandet. Med midlerne kan forskerne rejse til nogle af verdens førende universiteter og fordybe sig i deres forskningsaktiviteter. Gennem styrkede internationale samarbejder eller netværk, vil bevillingerne fremme internationaliseringen af samfundsvidenskabelig forskning.

Forskerne rejser bl.a. til University of Cambridge og Vrije Universiteit Amsterdam, hvor de vil undersøge, hvordan ny viden påvirker social adfærd, og hvilken betydning arbejdsløshedsforsikring har på ansattes adfærd.

Læs om de fire forskningsophold i udlandet her.

Seks tidsskrifter skal fremme humanistisk forskning

Danmarks Frie Forskningsfond | Kultur og Kommunikation har uddelt 757.000 kr. til seks tidsskrifter, der formidler humanistisk forskning af høj, videnskabelig værdi. Midlerne skal støtte den internationale udbredelse af dansk, humanistisk forskning.

Der er bl.a. uddelt bevilling til tidsskrifter, der beskæftiger sig med sociale praksisser i interaktion og sydskandinavisk arkæologi.   

Læs om de seks tidsskrifter her.

Kontakter

Om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye