Finans Danmark

Høringssvar: Mulig forkortelse af afviklingscyklussen på værdipapirer fra T+2 til T+1 i EU

Del

Finans Danmark mener, at en eventuel forkortelse at afviklingscyklussen på værdipapirer fra T+2 til T+1 i EU skal forberedes grundigt og inddrage erfaringerne fra den kommende forkortelse af afviklingscyklussen i USA, Canada og Mexico i maj 2024. Derudover bør det ske i koordination med Storbritannien.

Finans Danmark ser både fordele og ulemper ved en forkortelse af afviklingscyklussen i Europa fra T+2 til T+1, mens en forkortelse til T+0 for nuværende ikke ses som værende realistisk, da det vil kræve tekniske løsninger, som ikke findes i dag.

Fordelene ved en forkortelse af afviklingscyklussen i EU vil være, at der kommer ens afviklingscyklus med Nordamerika, som vil sikre, at det ikke kan bruges som et konkurrenceparameter ift. valg af lokation for afvikling. Derudover vil det også give en hurtigere afvikling for kunderne og frigøre likviditet til sikkerhedsstillelse, som vil være bundet i kortere tid.

Til gengæld må det forventes, at der i en periode efter en overgang til en kortere afviklingscyklus må forventes et øget antal transaktioner, der afvikles for sent, og dermed også et øget antal bøder for dette indtil hele afviklingskæden har fået tilpasset og optimeret sine systemer og arbejdsgange. Dette må forventes at kræve en vis udvikling blandt de enkelte deltagere i markedet.

Finans Danmark mener, at et øget fokus på automatisering og afviklingsgraden i EU vil være et godt trin i forberedelserne til en eventuel forkortelse af afviklingscyklussen i EU. En forkortelse af afviklingscyklussen bør endvidere forberedes grundigt, og der bør ses på de erfaringer, der kan drages af forkortelsen i Nordamerika, som træder i kraft i slutningen af maj 2024. Derudover bør en forkortelse i EU være tæt koordineret med Storbritannien, da det efter Finans Danmarks opfattelse vil være uhensigtsmæssigt med en forskel i afviklingscyklussen mellem EU og Storbritannien, da disse markeder er tæt forbudne på mange områder. Endelig bør den nuværende markedsstandard for afvikling af valuta følge med afviklingen værdipapirer og forkortes til T+1 også.

Læs høringssvaret her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Nu går den svære boligjagt i gang for de kommende studerende17.7.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når de kommende studerende i næste uge får at vide, om de er optaget på deres drømmestudie, bliver det for mange også startskuddet til jagten efter et nyt hjem. Og det kan være svært. Lejeboligmarkedet er præget af lange ventelister og høje lejepriser. Og selvom der er kommet flere mindre ejerlejligheder til salg i studiebyerne end sidste sommer, kan det være svært at få råd til at købe. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye