BeGreen ApS

Solenergiudvikler BeGreen styrker sine udviklingsaktiviteter i Polen

Del

Efter mange års udviklingsaktiviteter inden for vedvarende energiprojekter i Polen er den danske soludvikler, BeGreen, nu klar til at etablere en permanent tilstedeværelse på det polske energimarked.

I et strategisk træk for at styrke sin position inden for den vedvarende energisektor, planlægger BeGreen, en solenergiudvikler med en portefølje på 6 GW og datterselskab af den norske energigigant Equinor, at investere yderligere i udviklingen af deres pipeline i det polske marked for vedvarende energi. Brancheleder inden for vedvarende energi, Robert Trzaskowski, er klar til at lede indsatsen som Managing Director for BeGreen i Polen.

Med en rig arv forankret i dansk og polsk landbrug samt en allerede betydelig pipeline af solprojekter i Polen er BeGreen godt positioneret til at bidrage væsentligt til det polske energilandskab.

 • BeGreen har en unik tilgang til udvikling af vedvarende energiprojekter, med et 360 graders bæredygtighedskoncept som kernen i deres forretning, og jeg glæder mig til at hjælpe med at udvikle BeGreens tilstedeværelse på det polske marked, siger Robert Trzaskowski.


Robert Trzaskowskis passion for sol- og vindenergi passer perfekt sammen med BeGreens engagement og ambitioner inden for vedvarende energi, hvilket gør samarbejdet til et perfekt match. Anders Dolmer, administrerende direktør for BeGreen, er begejstret for at byde Robert Trzaskowski velkommen til teamet:

 • At få Robert ind i vores virksomhed som Managing Director i Polen er en gave. Han har masser af erfaring fra den vedvarende industri i Polen, og vi er meget privilegerede over at kunne trække på hans omfattende erfaring og viden.


BeGreens udvidelse i Polen er et afgørende skridt i virksomhedens overordnede forretningsstrategi. Robert Trzaskowski vil føre an i etableringen af et nyt udviklingsteam i Polen startende med indvielsen af et kontor i Warszawa fra januar 2024.

Equinor, BeGreens moderselskab siden januar 2023, ser denne udvikling som et vigtigt bidrag til at styrke sin position indenfor vedvarende energi i Nordeuropa.

Equinors landschef i Polen, Michal Jerzy Kolodziejczyk, udtaler:

 • Vi hilser BeGreens planer om at udvide deres udviklingsaktiviteter i Polen velkommen. Polen er et vigtigt marked for Equinor. Dette vil yderligere udvide vores brede energitilbud i Polen, der inkluderer gasforsyning gennem Baltic Pipe, store havvindprojekter og onshore vedvarende projekter udført af vores datterselskab Wento.

Fakta om Robert Trzaskowski:

 • Robert Trzaskowski har en kandidatgrad i ingeniørvidenskab og fysik fra Warszawa Universitet og forfølger i øjeblikket en ph.d. i Agro PV.
 • Robert har 10 års erfaring med vindudvikling, 4 år inden for kraftvarme og affald til energi, 2 år inden for biomasse og biogas og 2 år inden for PV-udvikling.
 • Han kommer fra en stilling som landechef i Polen for UNITe.


Fakta om BeGreen:

 • BeGreen blev grundlagt i Danmark af Bregentved Gruppen i 2017 med målet om at opføre den første ustøttede storskala solcellepark i Danmark, hvilket blev opnået første gang i 2019.
 • BeGreen blev erhvervet af den norske energigigant Equinor i januar 2023 og er nu et fuldt ejet datterselskab af Equinor.
 • Indtil nu har BeGreen udviklet og opført 9 storskala solcelleparker i Danmark, med mange flere undervejs både i Danmark, Sverige, Tyskland og nu også i Polen.
 • BeGreen har kontorer i Haslev og København, Danmark og i Göteborg, Sverige. Fra den 1. januar 2024 etablerer BeGreen også kontorer i Warszawa, Polen, og Berlin, Tyskland.


Fakta om Equinor i Polen:

 • Equinor har været til stede i Polen i mere end 30 år og har en portefølje inden for både offshore og onshore vedvarende energi.
 • Selskabet er partner med Polenergia i Baltyk I, II og III havvindprojekter med en samlet kapacitet på op til 3 GW.
 • Gennem datterselskabet Wento har Equinor omkring 200 MW sol og onshore vind i produktion eller under opførelse.
 • Siden begyndelsen af 2023 leverer Equinor også op til 2,4 milliarder kubikmeter (bcm) naturgas årligt fra den norske kontinentalsokkel via Baltic Pipe på en 10-årig kontrakt.
 • Equinors kommercielle tilbud i Polen suppleres af energihandelsselskabet Danske Commodities, ejet af Equinor.

Kontakter

Billeder

Download
Robert Trzaskowski, Brancheleder inden for vedvarende energi.
Robert Trzaskowski, Brancheleder inden for vedvarende energi.
Download
Robert Trzaskowski, Brancheleder inden for vedvarende energi.
Robert Trzaskowski, Brancheleder inden for vedvarende energi.
Download

Følg pressemeddelelser fra BeGreen ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BeGreen ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye