ATP udnævner ny Chief Risk Officer og medlem af koncernledelsen

Del

Jacob Lester, der kommer fra en stilling som vicedirektør i Pensions & Investments i ATP, er ny CRO, medlem af Koncernledelsen og ansvarlig for ATP’s risikostyringsfunktion fra 1. januar 2024.

Jacob Lester er fra nytår ny Chief Risk Officer i ATP samt medlem af koncernledelsen.
Jacob Lester er fra nytår ny Chief Risk Officer i ATP samt medlem af koncernledelsen.

Jacob Lester er fra nytår ny Chief Risk Officer i ATP samt medlem af Koncernledelsen. Derudover vil han varetage ansvaret for ATP’s risikostyringsfunktion.

Der er ligeledes sat en proces i gang med fit & proper-godkendelse af Jacob Lester hos Finanstilsynet.

Jacob Lester er i dag Head of Risk og vicedirektør i Pensions & Investments i ATP, hvor han har været ansat siden 2019. Han overtager CRO-stillingen og pladsen i Koncernledelsen efter Kim Johansen, der skal være ny adm. direktør i Velliv.

- Jacob Lester er højt kvalificeret til posten som ny CRO og den helt rette til at overtage ansvaret for vores risikostyring efter Kim Johansen. Med ATP’s særlige rolle i pensionssystemet spiller risikostyring en nøglerolle, så vi kan blive ved med at skabe tryghed for pensionisterne om, at de får den pension, de regner med. Vi kender allerede Jacob godt, og jeg har stor tiltro til, at han med sin faglig dybde og gode menneskelige og ledelsesmæssige egenskaber både vil være i stand til at videreudvikle risikostyrings- og pensionsområdet i ATP – og bidrage til at lede og udvikle den samlede ATP-koncern, siger adm. direktør Martin Præstegaard.

Selv er Jacob Lester både stolt og ydmyg over for det udvidede ansvar.

- Jeg kender allerede ATP indgående og er stolt af at arbejde for at sikre danskernes økonomiske grundtryghed i en tid, hvor usikkerheden er stor. Derfor glæder det mig fortsat at skulle sikre danskernes pensioner og at blive en del af den øverste ledelse i ATP, siger Jacob Lester.

Jacob Lester er uddannet cand.polit. samt Ph.d. i økonomi og finansieringsteori og har haft gæsteophold på Harvard University. Han har tidligere været ansat i Danske Bank, Nordea og Citigroup og har et indgående kendskab til investering og risikostyring.

Jacob Lester forventes at indtræde i bestyrelsen for datterselskaberne i ATP Ejendomme og ATP PEP ved de ordinære generalforsamlinger i februar 2024.

Kontakter

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 936 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye