Fredensborg Kommune

Kommunens nye planstrategi sendes i offentlig høring

Del

Planstrategien beskriver hvordan kommunen fysisk skal udvikles frem mod 2036 – blandt andet for at nå klimaplanens målsætninger

Nivå - de nye byggerier ved søerne
Nivå - de nye byggerier ved søerne

Hvert fjerde år skal byrådet vedtage en samlet planstrategi for kommunens fremtidige fysiske udvikling. Planstrategien fungerer dermed som et bindeled mellem de politiske visioner og den nødvendige fysiske planlægning med lokalplaner mv.

”Da håndteringen af vores fælles klimaudfordringer er stadig vigtigere, har vi valgt at koble den nye planstrategi med kommunens klimaplan. Dermed får vi en både stærkere og mere sammenhængende strategi, som sætter ekstra kraft bag klimaplanens mål”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen om strategien som byrådet mandag aften besluttede at sende i offentlig høring.

Formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, Lars Simonsen, supplerer:

”Med denne planstrategi vil vi gerne skabe plads til lokal produktion af el og grøn varme, så vi kan nå vores ambitiøse klimamål. Det kan bl.a. ske med etablering af grønne fjernvarmanlæg, solceller og vindmøller og gennemføre den nødvendige planlægning herfor. Men det skal samtidig ske med størst mulig respekt for natur og landskaber - og ikke mindst i god dialog med berørte naboer.

Et andet vigtigt element i planstrategien er fortætning og omdannelse af eksisterende byområder, hvor vi også sikrer grønne forbindelser, biodiversitet og den nødvendige klimatilpasning. Dermed kan vi skabe plads til flere boliger tæt på den kollektive transport og handel uden at inddrage nye grønne arealer”.

Naturen og det grønne spiller også en central rolle i planstrategien, forklarer Hanne Berg, formand for Udvalget for Natur, Miljø og Bæredygtig Udvikling:

”Vi skal spille på flere strenge på naturens vegne. Blandt andet ved at øge optaget af klimagasser gennem omlægning af lavbundsjorde og skovrejsning. Det skal ske på en måde, hvor vi bevarer vores karakterstærke landskaber, skaber sammenhænge mellem vores naturområder, styrker biodiversiteten og opnår et renere vandmiljø. Realiseringen af Nivå Engfjord projektet gennem dialog med private lodsejere og øvrige interessenter er et godt eksempel på, at denne indsats kan lykkes”.

Tilsvarende indgår bedre rammer for den fremtidige erhvervsudvikling også i strategien:

”Vi oplever heldigvis stor efterspørgsel efter erhvervsjord til både nuværende og nye private virksomheder. Derfor ønsker vi med planstrategien, at både fastholde og fortætte eksisterende erhvervsområder og samtidig give plads til udvikling og udvidelse af vores erhvervsområder. Dermed vil vi understøtte det etablerede erhvervsliv og sikre gode rammer for fx virksomheder med fokus på grøn omstilling”, siger Lars Søndergaard, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget.

Om høringen

Forslaget til planstrategi er i offentlig høring indtil den 18. februar 2024. 
Forslaget kan ses på kommunens digitale høringsportal på www.fredensborg.dk/hoeringer

Høringssvar skal som noget nyt skrives direkte i høringsportalen, hvorefter svarene indgår i den politiske proces frem mod den endelige vedtagelse af strategien i 2024.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68
Udvalgsformand Hanne Berg (F) tlf. 50 83 63 44
Udvalgsformand Lars Søndergaard (V) tlf. 22 24 98 27

Billeder

Nivå - de nye byggerier ved søerne
Nivå - de nye byggerier ved søerne
Download

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye