Bestseller A/S

1.400 robotter flytter ind på BESTSELLERs kommende logistikcenter

Del

Modevirksomhedens hollandske logistikcenter bliver udstyret med avanceret teknologi fra KNAPP, en af markedets førende leverandører af lagerautomatisering løsninger.

BESTSELLERs kommende hollanske logistikcenter
BESTSELLERs kommende hollanske logistikcenter Henning Larsen

BESTSELLERs nye logistikcenter vil over de kommende år blive opført i Lelystad, 60 km øst for Amsterdam. Logistics Centre West (LCW), som byggeriet og det nye 155.000 m2 logistikcenter kaldes, vil gøre brug af topmoderne teknologi for at øge effektiviteten og skabe optimale arbejdsforhold.

"Gennem vores partnerskab med KNAPP sigter vi mod at udvikle et af de mest automatiserede logistikcentre inden for modeindustrien – og i Europa i det hele taget. En investering i teknologi med denne ambition vil optimere både lagerets effektivitet og distributionen af produkter til detailkunder på vores største markeder," siger Allan Kyhe Kjærgaard, logistikdirektør hos BESTSELLER.

Automatisk vareplukning og palletering, et automatiseret palleopbevarings- og håndteringssystem og mere end 1.400 robotter, der optimerer opfyldning i det fuldautomatiske shuttle-system – det er nogle af de nye teknologier, KNAPP vil implementere på LCW.          

"Det er en særlig ære for os at etablere BESTSELLER’s mest effektive logistikcenter. Vores innovative tilgang til teknologi og vores ekspertise som teknologipartner vil øge BESTSELLERs fordele i deres forsyningskæde. Det nye ’one-touch’- og lavkompleksitetskoncept er endnu en milepæl i udviklingen af logistikcentre," siger Franz Mathi, Chief Operations Officer, KNAPP.

Automatiseringsteknologi på et nyt niveau

Den øgede automatisering vil levere høj effektivitet. Virksomheden forventer, at logistikcentret vil operere med mere end 20.000 plukninger pr. time – en betydeligt højere kapacitet end systemet i virksomhedens nuværende største center.

"Ambitionen med dette logistikcenter er ’one-touch ’-automatisering, hvor produkter modtages, behandles og sendes ved hjælp af begrænset manuel håndtering. De dynamiske løsninger resulterer i øget effektivitet og reduceret risiko for overflødig drift på grund af fejl på enkeltmaskiner ved lagring og plukning af varer," siger Allan Kyhe Kjærgaard.

Automatisering af plukning af produkter inden for mode har traditionelt været mere udfordrende end i andre brancher, da de er vanskelige for robotter at få fat i og håndtere i forhold til hårdere genstande med flade overflader. Ved LCW vil plukkerobotter drevet af AI-læringsteknologi supplere det arbejde, der udføres ved manuelle plukkestationer.

Nye stillinger skabes

Når LCW er fuldt operationel ved udgangen af 2026, forventes det, at 600 medarbejdere vil være ansat. Over halvdelen af disse vil arbejde tæt sammen med robotter. Automatiseringen vil medføre betydelig aflastning af fysisk krævende opgaver, såsom læsning af paller, og vil mindske behovet for gentagen manuel arbejdskraft.

Samtidig vil investeringen i automatiseringsteknologi skabe nye jobs, der kræver en højt kvalificeret arbejdsstyrke. Jobtyperne omfatter vedligeholdelsesteknikere, dataanalytikere, maskin-, elektro- og softwareingeniører samt specialister inden for procesoptimering og kontinuerlig forbedring.

"Kundeoplevelse understøttes på det nye lager af en softwaredrevet fordeling af ordrestrømme til de forskellige ressourcer, der er optimeret til formålet. Dette fører til optimal udnyttelse af AI-drevne plukkerobotter, der samarbejder med mennesker ved systemstyrede goods-to-person-arbejdsstationer om at sammensætte ordren til den enkelte butik. Samspillet mellem robot og menneske muliggør højeste grad af effektivitet og kvalitet og skaber et godt arbejdsmiljø," siger Johannes Holas, Vice President Fashion Solutions, KNAPP.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

KNAPP Pick-it-Easy Robot
KNAPP Pick-it-Easy Robot
Download
KNAPP OSR Shuttle
KNAPP OSR Shuttle
Download

Om LCW

 • Det 155.000 m2 store logistikcenter bliver henover de kommende år opført i Lelystad, 60 km øst for Amsterdam. Logistics Centre West (LCW) vil gøre brug af topmoderne teknologi for at øge effektiviteten og skabe optimale arbejdsforhold.
 • KNAPP vil være ansvarlig for materialehåndteringen ved LCW.
 • Opførelsen af logistikcentret vil skabe cirka 600 højt kvalificerede jobs, udvide virksomhedens forsyningskæde væsentligt og understøtte dens vækst. Dette vil bringe BESTSELLER tættere på wholesalekunder i Europas største detailmarkeder.
 • Robotter vil blive brugt til at automatisere de fysisk krævende og manuelle opgaver. Derudover gør robotteknologi og digitalisering lageret til et interessant sted at arbejde og skaber nye jobmuligheder som vedligeholdelsesingeniører, dataanalytikere osv.
 • Bygningen blev designet og udtænkt af Henning Larsen og Rambøll.
 • BESTSELLER forventer, at centret vil være operationelt ved udgangen af 2026.
 • Læs mere om LCW på BESTSELLERs hjemmeside.

Om BESTSELLER

 • BESTSELLER er en international, familieejet modevirksomhed med et solidt fundament. Grundlagt af Holch Povlsen-familien i Danmark i 1975 stræber BESTSELLER efter at bringe mennesker, mode og teknologi sammen for at opnå positive resultater for alle.
 • Med mere end 20 individuelle brands, herunder ONLY, JACK & JONES, og VERO MODA, markedsfører og sælger BESTSELLER modetøj og accessories til kvinder, mænd, teenagere og børn. Produkterne er baseret på konceptet om god kvalitet til konkurrencedygtige priser.
 • Produkterne sælges i 70 lande i Europa, Asien, Nordamerika, Sydamerika, Oceanien og Mellemøsten.
 • Produkterne sælges i mere end 2.700 kædebutikker og i mere end 16.000 multibrand-butikker og butikscentre samt online globalt.
 • BESTSELLER beskæftiger mere end 20.000 kollegaer i mere end 30 lande globalt.

Om KNAPP

 • KNAPP er teknologipartneren for intelligente værdikæder. Med hovedsæde i Østrig leverer KNAPP-koncernen alt-i-et-løsninger til automatisering og digitalisering, fra produktion og distribution til salgsstedet.
 • Fremragende service og langvarige samarbejder gør KNAPP til den stærke partner bag succesen for deres kunder inden for sektorer som sundhedspleje, detail, dagligvarehandel, mode, wholesale og industri.

Følg pressemeddelelser fra Bestseller A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bestseller A/S

BESTSELLER vil investere op til 700 millioner kroner i vedvarende energi i Bangladesh5.12.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Planerne om et banebrydende offshore vindenergiprojekt i Bangladesh får nu støtte fra den danske modevirksomhed, som vil investere op til 700 millioner kroner i vedvarende energiløsninger i et af sine vigtige produktionslande. Ambitionen bag den største bæredygtighedsrelaterede investering i BESTSELLERs historie er at begrænse udledningen af drivhusgasser i modeindustriens værdikæde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye