Vejdirektoratet

Støjskærm langs Holbækmotorvejen i Brøndbyvester er så godt som færdig

Del

En 1.000 meter lang og syv meter høj støjskærm er siden februar skudt op langs Holbækmotorvejen i Brøndbyvester, som skal reducere støjgenerne for boligområdet ved Bygaden i Brøndbyvester.

Støjskærm Brøndbyvester. Foto: Vejdirektoratet
Støjskærm Brøndbyvester. Foto: Vejdirektoratet

Støjskærmen er bygget op af lysegrå støjabsorberende kassetter, hvor på der er monteret trælameller i 2.5 meters højde. Funktionen af trælamellerne er at undgå graffiti på støjskærmene.

”Det er en meget lang og høj støjskærm, vi har sat op i Brøndbyvester. Trods dens størrelse kan en støjskærm aldrig fjerne støjen helt, men den kan reducere den for borgerne, der bor tæt på skærmen. I Brøndbyvester vil 108 boliger opleve en mærkbar støjreduktion, det vil sige på mere end 3 dB og fire af disse boliger vil få en markant reduktion af støjen på mere en 6 dB,” siger Claus Risgaard Frostholm, projektleder i Vejdirektoratet.

Støjskærmen er så godt som færdig. Dog mangler der at blive etableret en selvstændig portal der skal bære støjskærmen hen over Borgmester Kjeld Rasmussen Boulevard langs Holbækmotorvejen. Det arbejde vil blive udført i starten af 2024, og vil stå på til udgangen af marts. Udover støjskærmen er der også kommet nyt autoværn op på strækningen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye