Københavns Kommune Socialforvaltningen

Nødovernatningssteder i København er sikret de næste fire år

Del

Socialudvalget i Københavns Kommune har afsat i alt 3,2 millioner kroner til etablering af nødovernatningspladser for hjemløse i hovedstaden. Midlerne bliver fordelt med 0,8 millioner kroner årligt i perioden fra 2024 til 2027.

Vesterbro Sogns Hjælpekasse (Mariakirken) modtager 250.000 kr. over de kommende fire år. Foto: Jonas Kim Jakobsen.
Vesterbro Sogns Hjælpekasse (Mariakirken) modtager 250.000 kr. over de kommende fire år. Foto: Jonas Kim Jakobsen.

Med temperaturer omkring frysepunktet om natten er der hårdt brug for nødovernatningspladser i København, for der er ikke pladser til alle på herbergerne.

Derfor har Socialudvalget i Københavns Kommune nu afsat midler, som skal bidrage til, at færre hjemløse migranter og danskere må undvære tag over hovedet om natten.

Socialudvalget har besluttet at fordele midlerne fra den såkaldte §18-særpulje som en fireårig pulje, hvilket giver ansøgerne bedre mulighed for at planlægge deres initiativer de kommende år.

De fire støttemodtagere er Mariakirken, Fonden Vendepunktet, Blå Kors Danmark og Kirkens Korshær.

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) siger:      
”Der er rekordmange ansøgere til julepakker og julehjælp i år, og på nødherbergerne spiller de hjemløse banko om at få en madras at sove på. Det er skrækkeligt at tænke på, når vi bor i et så velstillet land som Danmark. Samtidig siger regeringens ministre i kor, at vi har en utrolig stærk økonomi. Mit klare mål er, at vi skal udrydde ufrivillig hjemløshed i København, men det kan vi ikke gøre med et knips med fingrene, for billige boliger hænger ikke på træerne. Her og nu har vi brug for ekstra nødovernatningspladser fra november til april, hvor nætterne er kolde. Det har Socialudvalget nu afsat midler til for en fireårig periode, så støttemodtagerne får mulighed for at skabe mere ro og sikkerhed omkring deres tiltag og økonomi.”

Midlerne kan gå til blandt andet at finansiere nødovernatningspladser, information om overnatningsmulighederne og transport dertil.

Medlem af Socialudvalget Line Ervolder (K) siger:
”Nødherberger til hjemløse er en nødvendig foranstaltning her i vinterperioden. Men vi skal stadigvæk arbejde målrettet på at få gjort noget ved det problem, at vi har så mange mennesker, som bor på gaden. Derfor arbejder vi konservative fortsat med mere langsigtede løsninger, gerne i samarbejde med andre store byer i EU.”

Fakta om uddeling fra §18-særpuljen

Socialforvaltningen har til § 18-særpuljen modtaget ansøgninger fra fire ansøgere: Vesterbro Sogns Hjælpekasse (Mariakirken), Fonden Vendepunktet, Blå Kors Danmark og Kirkens Korshær (Hillerødgade).

Vesterbro Sogns Hjælpekasse (Mariakirken), 250.000 kr. årligt.

Fonden Vendepunktet, 250.000 kr. årligt.

Blå Kors Danmark, 200.000 kr. årligt.     

Kirkens Korshærs Herberg i Hillerødgade, 100.000 kr. årligt.

Sammenlagt er der ansøgt for 1.486.096 kroner per år i den fireårige bevillingsperiode, hvor Socialforvaltningen har 0,8 millioner kroner per år til uddeling. De fire ansøgere forventes tilsammen at oprette cirka 55 nødherbergspladser. 

Sidste år blev der også uddelt midler fra særpuljen, så foreninger og støttemodtagere kunne holde nødherberger åbne i de kolde måneder i begyndelsen af 2023 og november og december måned 2023.   

Læs mere om etablering af nødovernatningspladser

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye