Lidl donerer overskudsmad til familier i Middelfart i julen

Del

Efter lukketid den 23. december henter frivillige fra Blå Kors Danmark mad i en række af Lidls butikker. Maden skal blandt andet sprede juleglæde hos udsatte familier og enlige, som kommer i Familienetværket Middelfart.

Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.
Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.

Julen varer længe og koster mange penge. Sådan lyder det slutteligt i en kendt julesang og er samtidig også en oplevelse, som mange danskere kan nikke genkendende til. Særligt dem, hvor pengene i forvejen er små.  

Derfor donerer dagligvarekæden Lidl igen i år mad til Blå Kors Danmarks sociale tilbud. Det betyder, at den mad, som er i overskud, når butikkerne lukker ned lillejuleaften, bliver givet videre til familier og enlige voksne, der er i forskellige udsatte livssituationer. 

Det er blandt andet familier, som er økonomisk trængte eller er presset af sygdom eller sociale udfordringer samt brugere af væresteder og botilbud, hvor for eksempel ensomhed, hjemløshed og misbrug fylder i hverdagen.

Et af de steder, der får glæde af maden, er Familienetværket Middelfart, som Blå Kors Danmark driver i partnerskab med Teglgårdskirken. Maden bliver uddelt til de familier, der kommer i netværket, og det vækker i den grad glæde, fortæller Birgit Tind, som er leder af familienetværket:

"Det betyder rigtig meget for familierne, at der er mad på bordet. Ikke kun juleaften, men også i juledagene og mellem jul og nytår, hvor børnene er hjemme fra skole. En ekstra pose mad betyder glæde og færre bekymringer, hvilket betyder mere overskud til relationerne i familien. Mætte maver giver lidt mere overskud i det hele taget".

Forsøder juletiden for familier

Den 23. december, når Lidls butikker lukker ned inden helligdagene, kan de frivillige fra Familienetværket Middelfart hente den mad, som er i overskud i en af de lokale Lidl-butikker. Det kan blandt andet være frugt, grønt, brød og mejeriprodukter, som ikke kan holde sig og ellers ville blive smidt ud.

Maden bliver derefter fordelt i poser og udleveret til familierne op mod jul til at forsøde juledagene. Det er et initiativ, som giver rigtig god mening, fortæller Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark:

“Jeg vil gerne takke Blå Kors og deres mange dedikerede frivillige samt vores dygtige butikspersonale for endnu en gang at gøre det hele muligt,” siger Jens Stratmann og fortsætter:

“I Danmark har vi en tradition om at samles om måltidet, og det forstærkes i juletiden. Vi er derfor glade for og stolte over, at overskudsmad fra vores butikker kan være med til at sprede juleglæde hos de mest trængte familier og socialt udsatte i Danmark.”

Lidl og Blå Kors har siden 2017 samarbejdet om at mindske madspild til fordel for socialt udsatte danskere. Derudover støtter Lidl blandt andet også Blå Kors' ferielejre for børn og unge gennem en række initiativer og indsamler julegaver til børn fra familier med alkohol- og stofmisbrug. 

Kontakter

Billeder

Download
Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.
Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Nyt samarbejde skal støtte unge der vokser op i familier med alkoholmisbrug21.5.2024 09:45:30 CEST | Pressemeddelelse

26-årige Christian Landbo har fået terapi og støtte i TUBA for at bearbejde sin opvækst med alkoholmisbrug i familien. Han havde svært ved at vise og vide, hvem han rigtigt var, men i TUBA har han opbygget selvværd og lært at elske sig selv. Et nyt samarbejde skal samle midler ind og nedbryde tabu til fordel for Christian og andre unge, der vokser op i familier med alkoholmisbrug.

Nyt samarbejde: Gratis sundhedstjek og briller til udsatte danskere13.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Socialt udsatte mennesker har et langt dårligere helbred end resten af befolkningen, viser forskning. De springer lægebesøget over, og sundhedstjek af øjne er nedprioriteret. Det vil den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark gøre op med i et nyt samarbejde med optikerkæden Louis Nielsen, som skal hjælpe udsatte til bedre syn og øjensundhed med gratis sundhedstjek og briller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye