Brintbranchen

Ny aftale om energiparker på land er vigtig for grøn brint og PtX

Del

Brintbranchen glæder sig over, at der i dag er landet en bred aftale om større energiparker på land. Med aftalen tages endnu et skridt mod både mere VE på land og større sammenkædning med brint og Power-to-X-produktionen (PtX) i Danmark.

Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen
Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen

I forbindelse med præsentationen af dagens politiske aftale om energiparker på land, udtaler Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, i en kommentar:


”Det er glædeligt, at grøn brint og PtX med denne aftale bliver en integreret del af udviklingen af energiparkerne på land. Særligt frem mod 2030 er VE på land afgørende for brint- og PtX-udbygningen. VE og grøn brint er hinandens forudsætninger, og sammen udgør de det næste kapitel i det grønne, danske erhvervseventyr. I Danmark har vi foruden den store viden om grøn strømproduktion også virkeligt stærke kompetencer på grøn brint og PtX. De nye energiparker skal bidrage til både den direkte elektrificering via kabler, og den indirekte elektrificering via grøn brint og PtX-brændsler. Med dagens aftale skabes mere ro om VE-udbygningen, og nu skal der fart på implementeringen af de grønne projekter.”

Kontakter

Brintbranchen

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Nytårsudtalelse fra Brintbranchen: Sådan gør vi 2024 til et godt brintår1.1.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter et undervejs udfordrende 2023 sluttede året stærkt på brintområdet. 2024 kan og bør blive brintens år, og for alvor sætte gang i næste fase af den grønne omstilling. Men det kræver en ambitiøs og visionær politisk aftale om finansieringen af brintinfrastruktur, aktivt dansk samspil med EU’s brintbank, og en ambitiøs industripolitisk opfølgning på decembers aftale om grøn statsstøtte, siger Brintbranchen i anledning af årsskiftet.

Ny grøn statsstøtte vigtig for både økonomi, industri og sikkerhed21.12.2023 00:13:45 CET | Pressemeddelelse

Et godt og vigtigt skridt for Danmarks muligheder som grønt produktionsland. Sådan lyder reaktionen fra Brintbranchen, der repræsenterer en af den grønne omstillings kerneindustrier, Power-to-X. Reaktionen kommer i kølvandet på regeringens udmelding om, at der nu i første omgang afsættes én milliard kroner til støtte til grøn, dansk industriproduktion. Brancheorganisationen påpeger, at pres fra både Kina og USA, men i høj grad også andre EU-lande, gør dansk støtte helt essentiel, hvis f.eks. elektrolyseanlæg og brændselsceller for alvor skal industrialiseres i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye