4,3 millioner uddeles til projekter i Region Sjælland

Del

12 lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra Landdistriktspuljen.

Projekterne er bl.a. beliggende på småøerne, Lolland og Odsherred. De modtager tilsammen ca. 4,3 mio. kr. Formålet er at skabe udvikling og gode levevilkår i landdistrikterne.

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin:

”Jeg er glad for, at vi har fået så mange velkvalificerede ansøgninger til Landdistriktspuljen. Det vidner om en skabertrang, virkelyst og initiativrigdom i landdistrikterne. Det er meget positivt, at vi kan understøtte den udvikling og fremdrift, som vi allerede ser i landdistrikterne. Og jeg glæder mig til at følge projekterne i regionen som spænder lige fra udvikling af turisme på Lolland til udvikling af Ø-havnene”

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, Finn Jorsal:

”De indkomne ansøgninger viser, at der rører sig meget i landdistrikterne og på øerne. Vi ser bl.a. en tendens til et positivt og nødvendigt generationsskifte. Der er kommet mange interessante ansøgninger til forskningspuljen, og i udvalget mener vi, at der er behov for nye vinkler på udviklingen. Derfor har vi valgt at udmønte flere midler til forskningsprojekter.”

Landdistriktspuljen havde den 11. oktober 2023 frist for ansøgninger om støtte til projekter på de små øer samt forskningsprojekter og forsøgsprojekter i landdistrikterne. Plan- og Landdistriktsstyrelsen modtog i alt 101 ansøgninger med et samlet ansøgningsbeløb på i alt 51,3 mio. kr.

Eksempler på støttede projekter i Region Sjælland:

Foreningen af Lystbådehavne I Danmark - Udvikling, samarbejde og netværk på småøernes havne: Med projektet ønskler foreningen at understøtte en udvikling af Ø-havnene, der gør dem endnu mere attraktive for gæstesejlere og øvrige besøgende for derigennem at booste turismen, bosætningen på øerne og den lokale erhvervsudvikling. Desuden ønsker ansøger at styrke sammenholdet, netværket og erfaringsudvekslingen på tværs af de danske småøer fokuseret omkring de projekter, der konkret skal arbejdes med.

Lolland Kommune - Regenerativ turisme - et kommercielt aktiv for turismeudviklingen på Lolland-Falster eller.......???: Forsøgsprojektet vil give danske destinationer og mange turismeaktører nye konkrete værktøjer og projektidéer, der flugter med både regenerativ - og bæredygtig turisme. Hele idéen med regenerativ turisme handler om at give tilbage - om ikke at påvirke mere, end man kan give tilbage. Projektet vil derfor være et vigtigt indspark til, hvordan man kan arbejde med en mere bæredygtig turisme i Danmark.

Destination Sjælland A/S - ’Art Trail Vestsjælland’ – et forsøg på at skabe oplevelsesøkonomisk synergi på tværs af landdistrikterne: Projektet omhandler en visuel rute gennem Sorø, Holbæk, Kalundborg og Slagelse kommuner. Ruten skal bestå af minimum 10 gigantiske malerier på enten gamle kornmagasiner eller siloer, og motiverne skal tage udgangspunkt i Vestsjællands historiske vartegn, personer og erhverv. Malerierne skal udtænkes som en interaktiv fortælling om den stedbundne natur og kultur. Målet er at skabe et vartegn af international karakter, der kan tiltrække gæster fra ind- og udland, og som kan bidrage positivt til de små lokalsamfund på Vestsjælland.

Øvrige projekter i Region Sjælland som i dag har fået positivt svar på deres ansøgninger om støtte fra Landdistriktspuljen:

Den Selvejende Institution Errindlev Mejeri - Kultur på tværs i landsbyområdet Errindlev – Lolland. 

Røsnæs Udvikling & Beboerforening – Fremtiden på Røsnæs – et forsøg på at styrke foreningsarbejdet – Kalundborg.

Lund Havn – Udeliv i Fællesskab – Stevns.

LandSkaberne – Styrk potentialet for demokratisk landiværksætteri – Slagelse.

Det Vilde Spinder A/S – mærk ulden – Odsherred.

Dof Næstved Aftenskole – Grøn omstilling med DOF Sydsjælland og Øerne – Næstved.

Himle Aps – Himle Himle på Agersø – Agersø.

Ømø Brugsforening – Renovering af lagerfacilitet, adgang og port – Omø.

Grundejerforeningen ”Vestergård” Fejø – Badebro – Fejø. 

Alle de støttede projekter kan ses her:

Projekter på de små øer

Forsøgsprojekter

Forskningsprojekter

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål om Landdistriktspuljen, kan du kontakte Plan- og Landdistriktsstyrelsen på tlf. +45 41 71 78 97 eller på landdistriktspulje@plst.dk.

Kontakter

Om By,- Land og Kirkeministeriet

By,- Land og Kirkeministeriet betjener ministeren for byer og landdistrikter, kirkeministeren og ministeren for nordisk samarbejde. Opgaverne som minister for nordisk samarbejde koordineres af Udenrigsministeriet.

Morten Dahlin (V) har siden den 23. november 2023 været minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde.

By,- Land og Kirkeministeriet består af et departement, der også omfatter Folkekirkens It, og af Plan- og Landdistriktsstyrelsen.

Departementet har hjemsted på Slotsholmen i København. Folkekirkens It har medarbejdere i både København og Aarhus. Plan- og Landdistriktsstyrelsen har adresse på hhv. Kalvebod Brygge i København og i Nykøbing Falster.

Følg pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra By-, Land og Kirkeministeriet

Der skal pustes mere liv i bymidten i Faaborg, Otterup og Assens og der afsættes 27 mio. kroner28.5.2024 14:16:40 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har den 28. maj 2024 vedtaget lov om forsøgsordning for frie bymidter, så nu kan de udvalgte byer gå i gang med de konkrete indsatser i bymidterne. Faaborg, Otterup og Assens er blandt de 14 udvalgte bymidter, der nu kan gå i gang med deres forsøg. Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin siger: “En levende bymidte er en livsnerve for rigtig mange bysamfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu giver noget mere lokal frihed til at lave de løsninger, som giver mening for den enkelte by. Jeg håber at det bliver en stor succes, så vi kan brede det videre ud til hele landet efterfølgende. Jeg er utrolig glad for, at de 14 kommuner nu kan komme i gang med at gennemføre deres bymidteprojekter. Jeg glæder mig til at følge de konkrete indsatser og blive klogere på, hvad der virker godt, når man skal skabe levende og attraktive bymidter.” Loven udmønter den politiske aftale ”Mere liv i bymidter og landdistrikter” af 29. november 2021, hvor et bredt politisk flertal også

Der skal pustes mere liv i bymidten i Odder, Ikast og Hornslet og der afsættes 27 mio. kroner28.5.2024 14:16:02 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har den 28. maj 2024 vedtaget lov om forsøgsordning for frie bymidter, så nu kan de udvalgte byer gå i gang med de konkrete indsatser i bymidterne. Odder, Ikast og Hornslet er blandt de 14 udvalgte bymidter, der nu kan gå i gang med deres forsøg. Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin siger: “En levende bymidte er en livsnerve for rigtig mange bysamfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu giver noget mere lokal frihed til at lave de løsninger, som giver mening for den enkelte by. Jeg håber at det bliver en stor succes, så vi kan brede det videre ud til hele landet efterfølgende. Jeg er utrolig glad for, at de 14 kommuner nu kan komme i gang med at gennemføre deres bymidteprojekter. Jeg glæder mig til at følge de konkrete indsatser og blive klogere på, hvad der virker godt, når man skal skabe levende og attraktive bymidter.” Loven udmønter den politiske aftale ”Mere liv i bymidter og landdistrikter” af 29. november 2021, hvor et bredt politisk flertal også af

Der skal pustes mere liv i bymidten i Rønne og der afsættes 9 mio. kroner28.5.2024 14:15:09 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har den 28. maj 2024 vedtaget lov om forsøgsordning for frie bymidter, så nu kan de udvalgte byer gå i gang med de konkrete indsatser i bymidterne. Rønne bymidte er blandt de 14 udvalgte bymidter, der nu kan gå i gang med deres forsøg. Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin siger: “En levende bymidte er en livsnerve for rigtig mange bysamfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu giver noget mere lokal frihed til at lave de løsninger, som giver mening for den enkelte by. Jeg håber at det bliver en stor succes, så vi kan brede det videre ud til hele landet efterfølgende. Jeg er utrolig glad for, at de 14 kommuner nu kan komme i gang med at gennemføre deres bymidteprojekter. Jeg glæder mig til at følge de konkrete indsatser og blive klogere på, hvad der virker godt, når man skal skabe levende og attraktive bymidter.” Loven udmønter den politiske aftale ”Mere liv i bymidter og landdistrikter” af 29. november 2021, hvor et bredt politisk flertal også afsatte 130 m

Der skal pustes mere liv i bymidten i Støvring og der afsættes 9 mio. kroner28.5.2024 14:14:31 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har den 28. maj 2024 vedtaget lov om forsøgsordning for frie bymidter, så nu kan de udvalgte byer gå i gang med de konkrete indsatser i bymidterne. Støvring bymidte er blandt de 14 udvalgte bymidter, der nu kan gå i gang med deres forsøg. Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin siger: “En levende bymidte er en livsnerve for rigtig mange bysamfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu giver noget mere lokal frihed til at lave de løsninger, som giver mening for den enkelte by. Jeg håber at det bliver en stor succes, så vi kan brede det videre ud til hele landet efterfølgende. Jeg er utrolig glad for, at de 14 kommuner nu kan komme i gang med at gennemføre deres bymidteprojekter. Jeg glæder mig til at følge de konkrete indsatser og blive klogere på, hvad der virker godt, når man skal skabe levende og attraktive bymidter.” Loven udmønter den politiske aftale ”Mere liv i bymidter og landdistrikter” af 29. november 2021, hvor et bredt politisk flertal også afsatte 13

Der skal pustes mere liv i bymidten i Nykøbing Sjælland og der afsættes 9 mio. kroner28.5.2024 14:13:13 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har den 28. maj 2024 vedtaget lov om forsøgsordning for frie bymidter, så nu kan de udvalgte byer gå i gang med de konkrete indsatser i bymidterne. Nykøbing Sjælland bymidte er blandt de 14 udvalgte bymidter, der nu kan gå i gang med deres forsøg. Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin siger: “En levende bymidte er en livsnerve for rigtig mange bysamfund. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu giver noget mere lokal frihed til at lave de løsninger, som giver mening for den enkelte by. Jeg håber at det bliver en stor succes, så vi kan brede det videre ud til hele landet efterfølgende. Jeg er utrolig glad for, at de 14 kommuner nu kan komme i gang med at gennemføre deres bymidteprojekter. Jeg glæder mig til at følge de konkrete indsatser og blive klogere på, hvad der virker godt, når man skal skabe levende og attraktive bymidter.” Loven udmønter den politiske aftale ”Mere liv i bymidter og landdistrikter” af 29. november 2021, hvor et bredt politisk flertal også a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye