TEKNIQ Arbejdsgiverne: Solceller-plan er vigtigt lyspunkt

Del

Dagens politiske aftale viser vejen til mere grøn energi på land. Med aftalen varmes der op til den længe ventede solcellestrategi, der skal være klar i begyndelsen af 2024. Stort behov for at fjerne de barrierer, der i dag blokerer for udrulningen, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

En ny aftale mellem regeringen og flere af folketingets partier skal fremme udbygningen af den vedvarende energi på land. Det gælder blandt andet udbygningen af solceller, hvilket erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne ser store potentialer i. Særligt landets mange bygningstage.  

Bæredygtighedschef Troels Hartung udtaler:  

- Solcellestrategien er allerede et år forsinket, men dagens aftale understreger, at den nu rent faktisk kommer i løbet af årets første kvartal. Strategien er vigtig for at kunne sætte retning på solcelle-udbygningen for både myndigheder, erhvervsliv og privatpersoner. Særligt i forhold til solceller på bygninger er der brug for politisk fokus for at fjerne de barrierer, der blokerer for udrulningen.  

Barriererne blev sidste år skitseret i analysen, “Sol over Danmark”, som TEKNIQ Arbejdsgiverne blandt flere andre stod bag.   

- Vi står foran en massiv udbygning med solceller både på land og på bygninger. Det kræver, at strategien bliver ført ud i livet i stedet for at havne i en syltekrukke. Det kommer vi til at skubbe på for at holde dampen oppe på udrulningen.  

Yderlig info, kontakt:  

Troels Hartung, bæredygtighedschef i TEKNIQ Arbejdsgiverne: 28 73 73 39 / trh@tekniq.dk  

Kontakter

Om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer en stor del af virksomhederne i det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere og har en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye