Ledige fra kanten kommer i job på Lolland-Falster
Tæt samarbejde mellem Lolland og Guldborgsund Kommune og det lokale erhvervsliv giver pote, og udsatte ledige kommer nu i job gennem projektet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster. Hver fjerde, som har deltaget i projektet, er nu tilknyttet arbejdsmarkedet, og det er højere end landsgennemsnittet for målgruppen.
En hverdag med ensomhed, depression og manglende overskud er byttet ud med arbejde og langt større mod på tilværelsen. Det er virkeligheden for 59-årige Linda Antonette Foss fra Nakskov. Hun har været ledig i syv år, men i dag er hun fastansat på et plejecenter.
For hende gik vejen til job gennem projektet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster, hvor Lolland og Guldborgsund Kommune er gået sammen med bl.a. det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster, videnshuset Cabi og analysevirksomheden LG Insight med målet om at give 550 udsatte ledige tilknytning til arbejdsmarkedet.
”Før sad jeg bare og kukkelurede i min lejlighed og blev mere og mere deprimeret. Efter jeg har fået arbejde, er jeg blomstret op,” siger Linda Antonette Foss til DR P4 Sjælland, som har sat fokus på Rekruttering på Kanten fra Lolland-Falster.
Hun fortæller desuden, at også hendes omgangskreds har bemærket, at hun er blevet mere udadvendt og initiativrig, efter at hun har fået arbejde.
Lolland-Falster klarer sig bedre end resten af landet
Linda Antonette Foss er langt fra den eneste, som er kommet i job gennem projektet. I alt er 27 procent af de borgere, der har været tilknyttet Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster nu ansat i fleksjob, på deltid eller fuldtidsansat. Hele 14 procent er blevet selvforsørgende. Det er markant højere end landsgennemsnittet på seks procent.
”Vi har at gøre med mennesker, der typisk har været væk fra arbejdsmarkedet i mange år, og som også har andre udfordringer i deres liv. De kan ikke tage et job fra dag ét, så vi er meget tilfredse med, at det lykkes for så mange at blive selvforsørgende. Det er godt både for borgerne og for virksomhederne, som får den nødvendige arbejdskraft,” siger Trine Thomsen, projektleder og seniorkonsulent hos Cabi.
Lykkes trods corona-udfordringer
Hun forklarer, at tallet formentlig ville være endnu højere, hvis ikke coronakrisen havde stukket en kæp i hjulet. Kommunerne må fx ikke etablere nye virksomhedspraktikker, og det er en helt essentiel trædesten i retning af job for mennesker, som har været uden for arbejdsmarkedet i længere tid.
Men trods mangel på virksomhedspraktikker lykkes det alligevel at skabe job gennem projektet, og noget tyder på, at det lysner endnu mere.
Tal LG Insight viser, at i første halvår af 2020 var der kun to procent af nyansættelserne hos virksomheder på Lolland-Falster, som var blandt ledige fra kanten af arbejdsmarkedet. Det er nu vokset til seks procent, og nyansættelserne sker fx i brancher som landbrug, catering, rengøring og hjemmehjælp.
”Jeg er glad for, at de her mennesker, som har problemer nok i forvejen, ser ud til at komme i job trods krisen. Det skyldes formentlig, at der er et godt match mellem de kompetencer, som disse mennesker har, og de muligheder for job, som opstår i området,” siger Trine Thomsen.
Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster stopper ved udgangen af 2021, men projektets metoder og principper kommer til at leve videre. Det kommer bl.a. til at ske gennem Cabis hjemmeside, hvor resultater, metoder og erfaringer vil blive lagt op så andre kommuner kan lære af dem.
Mere inspiration
Læs mere om Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster på Cabis hjemmeside
Se også Business Lolland-Falster hjemmeside
Om Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster
Rekruttering fra Kanten på Lolland-Falster er et projekt, der skal afbøde den mangel på arbejdskraft, der forventes i de kommende år. Lolland og Guldborgsund Kommune er gået sammen med det lokale erhvervsliv, Business Lolland-Falster samt videns- og netværkshuset Cabi med målet om at give 850 borgere en tilknytning til arbejdsmarkedet gennem konkrete forløb i virksomhederne. Initiativet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
Kontakter
Dorthe Lundh
Presseansvarlig
dol@cabiweb.dk
4016 3101
Ea Nielsen
Souschef
eni@cabiweb.dk
4128 4126
Om Cabi
Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:
- udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
- udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
- trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.
Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder.
Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel
Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som:
Følg pressemeddelelser fra Cabi
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Cabi
Ny finansiering sikrer, at flere udsatte ledige kommer i job4.12.2024 10:05:13 CET | Pressemeddelelse
I 11. time af finanslovsforhandlingerne for 2025 kom Cabi tilbage på finansloven. Dermed kan Cabi fortsætte sit nuværende arbejde for, at flere virksomheder lykkes med at ansætte og fastholde udsatte i job – og det endda med fornyet styrke. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har nemlig besluttet at investere 88 millioner kr. i en ny treårig landsdækkende indsats. Indsatsen består af en stærk partnerkreds med Cabi i spidsen og skal understøtte, at flere virksomheder bliver socialt bæredygtige.
Her er vinderne af CSR People Prize 202414.11.2024 17:30:04 CET | Pressemeddelelse
Vinderne af årets udgave af CSR People Prize 2024 er fundet. Der blev i alt uddelt fire priser til fire virksomheder, der på hver deres måde har gjort en ekstra stor indsats for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet
ProfilService i Brøndby vinder national CSR-pris – gør en kæmpe forskel for udsatte ledige14.11.2024 17:23:36 CET | Pressemeddelelse
ProfilService vinder CSR People Prize 2024 for deres systematiske arbejde med at ansætte udsatte ledige. Via innovative tiltag og investeringer er ProfilService lykkedes med at finde medarbejdere blandt ledige, der ellers ville have haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
Stifter af Gjørtler Ejendomme modtager ildsjælepris14.11.2024 15:57:30 CET | Pressemeddelelse
Thomas Gjørtler, stifter af Gjørtler Ejendomme i Viborg, modtager ildsjælepris ved uddelingen af CSR People Prize 2024. Han får prisen for sit personlige og ekstraordinære arbejde for at give nogle af samfundets mest udsatte en chance på arbejdsmarkedet.
GladTeknik vinder national CSR-pris for at gøre en forskel for unge med diagnoser14.11.2024 15:55:41 CET | Pressemeddelelse
GladTeknik A/S fra Hvidovre vinder af CSR People Prize 2024. Virksomheden har formået at skabe de bedste rammer til, at neurodivergente medarbejdere kan bruge deres superkræfter fuldt ud. Hele 80 % af GladTekniks ansatte har en eller flere diagnoser – inklusiv stifteren selv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum