Ungdomsringen

Nyt lovforslag: Kvaliteten i dine børns fritidstilbud bliver igen forringet!

Del

Regeringens forslag om kortere skoledage betyder længere åbningstider i landets klubber og SFO'er. Alligevel udelukker de i deres seneste udkast fritidstilbuddene fra at få del i de frigjorte personaleressourcer. Det kommer til at betyde en yderligere forringelse af fritidstilbuddene i din kommune.

Billede af to hænder, der trækker et unokort
Værdsætter regeringen overhovedet det vigtige pædagogiske arbejde, der udføres efter skoletid?

Af FOLA, Ungdomsskoleforeningen og Ungdomsringen

Hvordan står det til med dit kommunale fritidstilbud? Bliver der skåret i personale, på ture ud af huset og materialer? Så er du ikke alene.

Det her er alvorligt

Et øget politisk fokus på fritidsområdet, politikere der profilerer sig på børn og unges fritid, og regeringens ønske om kortere skoledage har længe skabt forventninger til en øget kvalitet i landets fritidstilbud.

"Nu vender det" har vi hørt mange pædagogiske ledere sige på det sidste. Desværre ser virkeligheden helt anderledes ud. I sit seneste udspil, der netop er sendt i høring, lægger regeringen op til, at de frigjorte midler skal blive i skolen. De skal eksplicit bruges i undervisningen og må IKKE overføres til at dække den øgede åbningstid i fritidstilbuddet.

Vi er rigtig bekymrede! Ikke bare truer beslutningen med igen at forringe vores børn og unges adgang til kvalitetsfritidstilbud - særligt i de kommuner, der i forvejen ikke prioriterer området; den sætter også spørgsmålstegn ved, om regeringen overhovedet værdsætter det vigtige arbejde, der udføres efter skoletid.

Der bliver nemlig færre fritidstilbud på landsplan, og de bliver af ringere kvalitet. I følge KLs kortlægning af SFO- og klubområdet har 20% af kommunerne har slet ikke et tilbud til unge fra 7. klasse og opefter. En stor del af de tilbageværende har så dårlige fysiske rammer og personalemangel, at lederne ikke har mulighed for at levere tilstrækkelige faglihge indsatser (EVA).

Brug nøglen i stedet for at smide den væk

Vi opfordrer på det kraftigste regeringen til at revurdere beslutningen om endnu en gang at give landets fritidstilbud et dårligere udgangspunkt.

Giv vores børn og unge gode muligheder for at trives. Også efter skoletid.

Den fritids- og ungdomspædagogiske faglighed har nøglen til at løse nogle af vor tids store velfærdsproblemer. Vi ved, at den kan være med til at højne børn og unges trivsel. Vi ved, at børn og unge er vilde med at komme i klubben (KL).

Derfor: Øremærk midlerne til fritidstilbuddet i stedet for det modsatte! Invester i en fremtid for vores børn og unge, der favner det hele menneske. Anerkend, at børn og unge har brug for trygge rammer af høj kvalitet.

Også efter skoletid.

Kontakter

Billeder

Billede af to hænder, der trækker et unokort
Værdsætter regeringen overhovedet det vigtige pædagogiske arbejde, der udføres efter skoletid?
Download

Links

Om Ungdomsringen

En forening for fritids-, ungdomsklubber og ungdomsskoler, der arbejder for, at alle unge har mulighed for at tage aktivt del i organiserede fritidsfællesskaber. Fordi fritid skaber fremtid!

Følg pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Unge i fokus: Ny politisk agenda for fritidsområdet sætter kurs mod inklusion og trivsel12.4.2024 06:55:37 CEST | Pressemeddelelse

Unge skal inddrages i alle beslutninger der vedrører dem selv, alle unge i Danmark skal have adgang til fritids- og ungdomstilbud, og fritids- og ungdomsområdet skal have en selvstændig formålsparagraf. Sådan lyder de tre anbefalinger, som både folketingspolitikere, kommunalpolitikere, forskere og pædagogisk personale blev enige om på Ungdomsringens konference på Christiansborg den 11. april.

150 bands og 3000+ unge på musikfestival – helt uden alkohol!17.1.2024 10:58:10 CET | Pressemeddelelse

Ungdomsringens Musikfestival afholdes i januar for 32. gang, og selvom verden har forandret sig siden starten af 80erne, er festivalens dna stadigvæk det samme - et stort livemusik-arrangement med fokus på fællesskabet. Men i en tid, hvor unges festkultur debatteres heftigt, vækker festivalens evne til at afholde et alkoholfrit arrangement opsigt. »Vi har brug for oplevelser af høj kvalitet som et alternativ til festkulturen«, siger talsperson for festivalen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye