Sunset Boulevard

Risskov bliver grønnere - Strandskolens elever planter en mikroskov i samarbejde med burgerkæde

Del

Tirsdag den 19. december forvandles et offentligt tilgængeligt område på 100m2 ved Standskolen til et levende læringsrum, når cirka 60 elever planter en af landets første mikroskove.

Omstilling Nu: Mikroskov
Omstilling Nu: Mikroskov

Risskov står over for at få en ny mikroskov som resultat af et nyt samarbejde mellem Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling Nu, som har til formål at etablere mikroskove i byområder. På tirsdag, den 19. december vil cirka 60 elever fra Strandskolens 5. klasser deltage i plantningen af mere end 300 planter og 270 træer på et 100 m2 stort område på skolens jord. Projektet omfatter alt fra små buske til vilde æbletræer og egetræer.  

Udover plantningsaktiviteterne vil dagen også byde på en række uddannelsesmæssige aktiviteter, herunder en workshop, konstruktion af kvashegn og skabelse af en tidskapsel, der skal begraves nær skoven, så eleverne kan sende en besked til fremtiden. 

Fra legetøj til levende skove  

Med målet om at styrke båndet mellem kommende generationer og naturen har Sunset Boulevard, landets største danskejede fastfoodkæde, siden oktober 2020 taget markante skridt. Kæden fjernede dengang børnemenuens legetøj til fordel for et løfte om at plante træer i landets skove. Resultatet er indtil videre plantningen af 368.201 træer. For nyligt har kæden udvidet engagementet gennem et partnerskab med Omstilling Nu med fokus på at etablere mikroskove i danske byer, med Risskov som en af de første destinationer. 

”Ideen er at skabe meningsfulde naturoplevelser for både børn og voksne. Gennem initiativet får eleverne mulighed for at være en del af planteprocessen og se naturens vækst. Og samtidig får området en offentligt tilgængelig mikroskov. Vi ser det klart som en investering i fremtiden, der er langt mere værdifuld end at uddele legetøj med kort levetid med børnemenuerne," siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch. 

Risskov med i front   

Plantningsaktiviteten ved skolen har til formål at styrke elevernes forståelse for og engagement i naturen. 

”Mikroskove er stadig noget nyt i Danmark. De tilbyder en fantastisk mulighed for at skabe små økosystemer, selv på områder helt ned til 16 kvadratmeter. Vores mål er at udbrede en bedre forståelse for naturens betydning og dens bevarelse. Det er spændende at være en del af projektet i Risskov, som jo bliver et af de første steder i Danmark, hvor vi demonstrerer, hvad mikroskove kan," siger Benjamin Bosman Eg, leder af projekt 2030Skov hos Omstilling Nu. 

Mere om mikroskov  

Mikroskove er nyt i Danmark, mens konceptet allerede har vundet popularitet andre steder som fx i Sydeuropa og Holland. Den første Mikroskov herhjemme blev plantet i december 2021 i Kolding, og der findes kun få mikroskove i Danmark indtil videre.  

Begrebet dækker over små skove, som plantes efter den japanske metode Miyawaki på områder helt ned til 16 m2, og som passer og udvikler sig selv efter de første 1-2 leveår. Inspirationen hentes i naturen. Skovene består af mindst 25 plantearter, og planterne sættes, når de er relativt høje. Du kan læse mere her https://www.omstilling.nu/miyawakiskovedk 

Mere information/deltagelse på dagen 

Vedlagte fotos er til fri afbenyttelse. 

Ved interesse i mere information, er du velkommen til at kontakte Pia Tobberup, presse@sunset-boulevard.dk, tlf. 61764234.  

Du er også meget velkommen til at kigge forbi på dagen for plantningen, hvor der vil være gode muligheder for fotos og interviews. 

Billeder

Omstilling Nu: Mikroskov
Omstilling Nu: Mikroskov
Download
Omstilling Nu: Mikroskov
Omstilling Nu: Mikroskov
Download
Omstilling Nu: Mikroskov
Omstilling Nu: Mikroskov
Download
Omstilling Nu: Mikroskov
Omstilling Nu: Mikroskov
Download

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 45 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og to i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1450 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in8.5.2024 08:37:20 CEST | Pressemeddelelse

Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.

Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov15.4.2024 13:00:18 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.

Tag din egen tallerken med og få 15% rabat – dansk fastfoodkæde tester nyt initiativ til reducering af emballageforbruget21.3.2024 10:53:54 CET | Pressemeddelelse

I kølvandet på, at den foreløbige aftale om en ny europæisk emballageforordning blev indgået den 4. marts, tester landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, som de første nu medbragt emballage som en mulig vej til at nedbringe forbruget af engangsemballage. Tilbuddet lyder – medbring din egen tallerken og få 15% rabat.

Sunset Boulevard satser på fermentering i nyt dansk samarbejde4.3.2024 08:41:28 CET | Pressemeddelelse

Den 6. marts sætter Sunset Boulevard en danskudviklet tempeh-burger på menuen i alle kædens restauranter landet over. Burgeren The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf af fermenterede økologiske danske råvarer udviklet i samarbejde med danske producenter. “Fermentering giver en fantastisk smagsoplevelse - og det skal vores gæster nu have mulighed for at prøve,” siger kædens kommercielle direktør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye