Aarhus Universitet: Arts

Ejvind Hansen forsvarer sin doktordisputats

Del

Fredag den 15. december kl. 13.00 forsvarer Ejvind Hansen sin doktordisputats: ”Tavshedsfriheden. Retten til at ytre sig kvalificeret.”

Jens Bangsbo/DMJX

Med doktordisputatsen: ”Tavshedsfriheden. Retten til at ytre sig kvalificeret.” vil Ejvind Hansen vende en århundredelang diskussion af en demokratisk problematik på hovedet. For lige som ytringer og informationer er uomgængelige for et frugtbart demokrati, vil Ejvind Hansen vise, at tavsheden også er en forudsætning for samme. Han vil derfor foreslå, at tanker om ytringsfriheden suppleres med tilsvarende tanker om tavshedsfriheden.

Tavsheden har spillet en mindre rolle i demokratiske refleksioner, og når den har været tematiseret, har det typisk været som noget, der skal bekæmpes, fordi tavsheden ofte kan være et middel til at undertrykke befolkningen. Målet med Ejvind Hansens bog er at påpege, at tavsheden også spiller positive roller i dannelsen af en frugtbar demokratisk offentlighed.   

Læs mere om hvordan i afhandlingen, hvor der også er et resumé. Begge dele kan tilgås her: https://offentligheder.dk/tavsoff/

Om Ejvind Hansen
Ejvind Hansen er docent/Senior Associate Professor ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole. Her underviser han i journalistikkens rolle ind i samfundet og videnskabsteori for offentlighedsprofessionelle. I hans forskning fokuserer han på demokratisk offentlighed og ytringsfrihed.   

Tid og sted for disputatsforsvar

Disputatsforsvaret finder sted på: Tåsingegade 3, auditorium 1, bygning 1441, rum 012, 8000 Aarhus C.

Tilmelding til forsvaret: Defense of Higher Doctoral Degree Ejvind Hansen (au.dk)

Kontakter

Ejvind Hansen
Mail: eh@dmjx.dk 
+45 24 60 23 61

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Dansk film er helt sin egen31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny EU-forskningsrapport med titlen Small European Film Markets: Portraits and Comparisons tegner et billede af dansk film som en ener inden for europæisk film. Rapporten udspringer af Horizon Europe-projektet, CresCine (2023-2026), og blev lanceret sidste uge på filmfestivalen i Cannes. Rapporten sammenligner dansk film med seks andre små europæiske filmlande på en lang række parametre. De øvrige lande er Estland, Belgien (Flandern), Irland, Kroatien, Litauen og Portugal. Den primære periode for sammenligningerne er 2014-2022, mens nyere tendenser kommenteres undervejs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye