Styrket life science-sektor er helt centralt for væksten
12 nye anbefalinger fra Life Science Rådet vil kunne styrke den danske innovation på det hjemlige life science-området

Hvis alle potentialerne i dansk life science skal indfries, kræver det, at hele fundamentet bliver styrket markant, og uddannelsessektoren og forskningsverdenen på området opjusteres betragteligt. Det mener formand for IDA, Laura Klitgaard, der også hæfter sig ved, at der rettes fokus på andre vigtige punkter i rådets anbefalinger.
”Det er allerede slået fast, at life science-området er en af de helt store drivere i dansk økonomi. Det er ikke kommet af sig selv, men udspringer af uddannelse og viden, og derfor er det vigtigt, at vi ikke hviler på laurbærrene, og nu får identificeret og fjernet eventuelle barrierer for, at life science-sektoren kan udvikle sig yderligere herhjemme,” siger hun.
Laura Klitgaard er derfor glad for, at der kommer klare guidelines til politikerne. Ud over en sikring af den hjemlige viden, er det blandt andet fornuftigt at kigge på innovationen i sundhedssektoren, mener hun.
”Det er vigtigt med et fokus på sundhedsteknologiske løsninger, så vi kan få frigjort flere varme hænder. Desuden lægges der op til, at der sikres en bedre teknologioverførsel fra universiteterne og hospitalerne til iværksættere og virksomheder. Specielt anbefalingen om, at der skal særskilte økonomiske muskler til universiteternes innovationsområde, kan vi kun bakke op om,” siger Laura Klitgaard.
Life Science Rådet stiler efter, at Danmark skal være i top-3 over bedste produktions- og investeringslande for life science i Europa, og det er IDAs formand naturligvis enig i, men det kommer ikke af sig selv.
”Vi kan kun nå det mål, hvis vi sikrer en fødekæde af studerende på landets universiteter, og at den hjemlige forskningsindsats opprioriteres. Hertil kommer at vi skal tiltrække og fastholdelse både flere internationale studerende og højtuddannet udenlandsk arbejdskraft,” siger Laura Klitgaard.
Efterspørgslen på højtuddannede indenfor it, naturvidenskab og teknologi er allerede i dag enorm, og en prognose udarbejdet af IRIS Group og HBS Economics viser, at Danmark kommer til at mangle 13.000 kandidater inden for it, teknik og ingeniører i 2030 samt 7.000 med en mellemlang uddannelse inden for samme områder
Kontakter
Ulrik Frandsden 23 65 09 69
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Hver femte arbejder et sted uden stressplan2.7.2025 07:45:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvad skal du gøre, hvis du bliver ramt af stress? Det svæver i luften på mange arbejdspladser. Mange erhvervsaktive danskere aner ikke, hvor de skal gå hen, hvis stressen rammer, viser nye tal fra IDA.
Hver anden tager jobbet med på ferie1.7.2025 07:28:11 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af danskerne tjekker arbejdsmail og tager opkald i sommerferien – og for mange er det ikke frivilligt. Hver fjerde oplever, at arbejdsgiveren forventer, de står til rådighed. Det viser nye tal fra IDA.
Gratis internet på ferien kan blive dyrt29.6.2025 08:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun under hver femte dansker holder sig fra åbne wifi, når de er på ferie, hvilket ellers er det smarteste, advarer it-sikkerhedsekspert.
EU spærrer selv vejen for teknologisk fremdrift i Europa16.6.2025 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Manglende investeringer efterlader EU i et teknologisk slæbespor
Danskerne er afhængige af sociale medier9.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af den danske befolkning benytter mindst tre sociale medier, men mange har sagt farvel til X og TikTok i løbet af de seneste to år, viser undersøgelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum