Efteråret for dansk turisme byder på rekordhøje overnatningstal

Del

Turismeerhvervet leverer endnu engang rekordresultater. 2023 står til at blive et år med de højeste overnatningstal for udenlandske turister nogensinde.

Aldrig har der været så mange overnattende gæster i Danmark fra årets begyndelse til og med oktober og antallet af udenlandske gæster er steget med ca. 4 pct. sammenlignet med samme periode sidste år. I alt har der været 3,12 mio. udenlandske overnatninger indtil videre i 2023.

I oktober måned var det særligt de tyske og britiske gæster, der var glade for at besøge Danmark, ligesom at oktober også så en stigning i antallet af sydeuropæiske gæster sammenlignet med sidste år.

”Dansk turisme bliver ved med at imponere gang på gang, og det er fantastiske nyheder for Danmark. Turismeerhvervet skaber gode oplevelser for både danskere og udenlandske gæster, og bidrager hvert år med vækst og tusindvis af arbejdspladser i hele landet. Nu ser vi, at Danmark også er blevet en mere attraktiv destination for udenlandske turister i efteråret. Det er godt nyt for lokalområderne, der hvert år arbejder for at udvikle og styrke dansk turisme. Det momentum skal vi udnytte og derfor har regeringen sammen med et bredt flertal af Folketingets partier netop aftalt at give dansk turisme en millionindsprøjtning for at tiltrække flere turister uden for højsæsonen og styrke udviklingen af kyst- og naturturismen. Og så har regeringen også afsat 100 mio. kr. til en styrket turismeindsats på Finansloven 2024 – til gavn for væksten i hele landet,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

I årets sidste opgørelse af overnatningstal fra Danmarks Statistik kan man se, at det samlede overnatningstal indtil videre (til og med oktober) ligger på ca. 57,7 mio. overnatninger, og det betyder en lille stigning på 0,07 pct. sammenlignet med tallene fra samme periode sidste år.

Rigtig mange gæster har ligeledes valgt at holde efterårsferien i Danmark og oktober blev den bedste oktober siden covid-19 pandemien for dansk turisme med en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med sidste års tal.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye