Regeringen trækker Margrethe Vestagers kandidatur

Del

Regeringen har sammen med Margrethe Vestager truffet beslutning om at trække det danske kandidatur til posten som formand for Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Margrethe Vestager har kandideret til rollen som formand for den Europæiske Investeringsbank, EIB. Posten skal besættes inden årsskiftet, hvor den nuværende formand fratræder. I respekt for den videre proces har regeringen sammen med Margrethe Vestager besluttet at trække det danske kandidatur. 

Dette vil erhvervsministeren i et brev i dag meddele den belgiske finansminister, Vincent Van Peteghem.

Margrethe Vestager genoptager sine forpligtelser som ledende næstformand og konkurrencekommissær i EU.

Erhvervsminister Morten Bødskov siger:
”Regeringen har sammen med Margrethe Vestager vurderet situationen i forhold til valg af EIB-formand. Sammen har vi besluttet at trække hendes kandidatur. Vi vil gerne takke Margrethe Vestager for at stå til rådighed i forbindelse med kandidaturet. Selvom vi gerne havde set et andet udfald, er vi tilfredse med, at der nu kommer en afklaring på processen. Det er vigtigt for Danmark, at der er en dansk kommissær. Og Margrethe Vestager vender nu retur som ledende næstformand og konkurrencekommissær i EU kommissionen.”

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Doorstep vedr. aftale om iværksætterpakke21.6.2024 10:45:24 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til doorstep om aftale for dansk iværksætteri. Regeringen har indgået aftale med Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti om en iværksætterpakke. Regeringen præsenterede sit udspil tidligere i juni og har siden da forhandlet med Folketingets partier. Tid: 21. juni kl. 13:30 Sted: Erhvervsministeriets gård, Slotsholmsgade 10, 1216 København K. Tilmelding er nødvendig og skal ske til presserådgiver Kasper Kaasgaard på kakala@em.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye