Rudersdal Kommune

Rudersdal sætter fart i udviklingen: Hjemmeplejen får 12 nye elbiler

Del

Væsentlig forøgelse af el-vognparken i Rudersdal Kommune, hvor der også i Vej- og Parkdriften er mange initiativer for at omlægge biler og redskaber til el.

Hjemmeplejen har købt 12 nye elbiler.
Hjemmeplejen har købt 12 nye elbiler. Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune

For nylig voksede kommunens flåde af elbiler betragteligt, da Hjemmeplejen har købt 12 biler af mærket Hyundai Kona. Det er planen at indkøbe yderligere 55.

Dermed er der sat yderligere skub i bevægelsen fra benzin / diesel mod el, hvor borgerne i kommunen i øvrigt ligger rigtig fint:

Per 1. oktober 2023 udgjorde elbiler ca. 12 pct. af den samlede bestand af personbiler i husholdningerne i Rudersdal Kommune. I faktisk antal svarer det til ca. 3.300 elbiler. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi har som politisk mål at udskifte benzin- og dieselbiler med elbiler. Det er en uhyre vigtig del i opfyldelsen af vores klimahandlingsplan, siger Court Møller, formand for Klima- og Miljøudvalget. Derfor er jeg også glad for at konstatere, at borgerne i den grad har taget elbilerne til sig, her ligger Rudersdal virkelig flot.

Målet er, at halvdelen af de private biler på vejene i 2030 skal være elbiler, og på samme måde skal alle kommunale køretøjer, maskiner og redskaber være eldrevne i 2030.

Som konsekvens gør Rudersdal Kommune på de indre linjer en stor indsats for at erstatte så mange benzin- og dieseldrevne biler og maskiner som overhovedet muligt med el.

200 nye ladeudtag i 2023-2024

Antallet af elbiler på vejene skal naturligvis matches af tilstrækkelige muligheder for at få opladt sin bil.

Derfor er Rudersdal Kommune også i fuld gang med at udbygge antallet af ladeudtag, der skal tilgodese de mange borgere, som ikke kan lade op derhjemme. Omkring 200 ladeudtag, ved 38 lokationer, er på vej i Rudersdal i 2023 og 2024.

- Ca. tre fjerdedele af dem, som har en elbil eller en pluginhybrid, kan lade den op derhjemme. Nu gør vi en indsats for at tilgodese de mange, som bor i fx etagebyggeri, fortsætter Court Møller.

Mere elektrificering i Vej- og Parkdriften

De 12 nye elbiler i hjemmeplejen er langtfra det eneste initiativ, som Rudersdal Kommune har taget for at bevæge sig fra fossile brændstoffer til el.

I Vej- og Parkdriften, der bl.a. sørger for at feje vejene, salte og fjerne sne, har man i flere år investeret i grøn teknologi som erstatning for benzin- og dieseldrevne maskiner og redskaber.

- Det er også vigtigt, at vi som kommune hele tiden tænker i, hvor og hvordan vi kan omlægge vores eget materiel til eldrift, siger Court Møller videre.

På bilfronten er man i Vej- og Parkdriften med fire mandskabsvogne oppe på knap ti pct. elektrificering, dertil kommer en pluginhybrid tilsynsbil.

Også på kirkegårdene sker der noget: I sommers blev den sidste minilæsser udskiftet til elektrisk drift. Det er en rejse, som begyndte i 2014 og nu er i mål med 100 pct. el. Der er ligeledes købt en el-løvsuger til Vedbæk Kirkegård, så der nu på de alle kirkegårdene er sket et skifte fra benzin til elektrisk drevne løvsugere.

Endelig er den store materielgård i Birkerød nu forberedt til ladestandere. Der er ført elkabler frem, og i december installeres de første to rigtige ladestandere til erhvervsbrug.

Kontakter

Court MøllerKommunalbestyrelsesmedlem

Klima- og Miljøudvalget, Børne- og Skoleudvalget, Organisering-rekruttering-fastholdelsesudvalget

Tlf:+45 72 68 10 90court@rudersdal.dk

Billeder

Kort viser de kommende placeringer af ladestandere i kommunen.
Kort viser de kommende placeringer af ladestandere i kommunen.
Download
Hjemmeplejen har købt 12 nye elbiler.
Hjemmeplejen har købt 12 nye elbiler.
Download

Links

Om Rudersdal Kommune

Rudersdal Kommune er tæt på og meget grønnere - med både bymiljø, arkitekturperler og naturskønne områder. Kommunen ligger med sine godt 57.000 indbyggere der, hvor Københavns forstæder hører op, og Nordsjællands skove, søer og åbne landskaber begynder. Her er grønt, så langt øjet rækker, med ranke kongebøge, gennem dale og bakker – og med malerisk flotte områder langs Furesøen, Sjælsø, Mølleåen og Øresund.

Følg pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Rudersdal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye