Assens Kommune

Assens Kommune sparer klimaet for 153 tons CO2 hvert år

Del

Fremover vil der hvert år blive udledt 153 tons CO2 mindre fra de bygninger, som er ejet af Assens Kommune. Det står klart efter, at kommunen de seneste to år har udført en lang række tiltag for at gøre bygningerne mere energivenlige.

”Som klimakommune arbejder vi hele tiden på, hvordan vi kan bidrage aktivt til en grønnere fremtid med mindre udledning af CO2. Det gør vi ved at investere i større naturprojekter med klimaperspektiver, kommunale elbiler, men vi gør det også ved at arbejde klima og bæredygtighed ind i vores nuværende og kommende bygningsmasse og energiforbrug”, fortæller formand for Miljø, Teknik og Planudvalget i Assens Kommune, Jens Jakobsen.

Assens Kommune er en de 20 første klimakommuner, som fik lagt en klimastrategi og en klimahandleplan.

”I handleplanen kigger vi både på, hvordan vi reducerer den CO2-udledning, som sker i Assens Kommune som geografisk område, men den handler i høj grad også om, hvordan kommunen som virksomhed kan reducere vores aftryk på klimaregnskabet”, fortæller Sanne Munk Doll, klimakoordinator i Assens Kommune.

Og her har et af punkterne været at energirenovere kommunens bygninger:

 ”Vi nedlægger samtlige oliefyr i de kommunale bygninger og skifter til mere grøn varme, i form af fjernvarme og varmepumper, vi har udskiftet en stor del af belysningen rundt om i de kommunale bygninger til LED, og så har vi også lavet energioptimering af ventilationsanlæg og udskiftet flere døre og vinduer”, fortæller Torben With Lohmann, og fortsætter:

”Med de projekter som er gennemført og de projekter, som bliver udført i den kommende tid, har vi sparet i alt 153 tons CO2 årligt på de kommunale bygninger. Det svarer til en reduktion på 13 procent i forhold til, hvad bygningerne samlet set udleder. Den reduktion er jeg ret stolt af”, fortæller han.

Kontakter

Jens JakobsenFormand for Miljø, Teknik og PlanudvalgetAssens Kommune

Tlf:21 60 82 83

Sanne Munk DollKlimakoordinatorAssens Kommune

Tlf:23 34 99 29

Torben With LohmannVedligeholdelsesansvarlig i Byggeri og EjendommeAssens Kommune

Tlf:24 66 64 49

Om Assens Kommune

I vores fællesskab er der hjerterum, albuerum og højt til loftet. Vi har plads både til dem, der bidrager til fællesskabet og til dem, der har brug for det. Hos os lever det gode nærdemokrati og aktive medborgerskab.

Følg pressemeddelelser fra Assens Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye