Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Partiledere i angreb på regeringen: Drop SU-nedskæringerne

Del

I dag demonstrerede gymnasieelever, studerende og fagforeninger side om side imod SU-forringelser. Fra scenen kom flere partiledere med skarp kritik af regeringens planer om at afskaffe det fleksible SU-år. Demonstrationen bød også på taler fra fagforeningsledere og elev- og studenterforpersoner. 

De unge var mødt talstærkt op for at forsvare det fleksible SU-år.
De unge var mødt talstærkt op for at forsvare det fleksible SU-år. Foto: Ursula Mygind Meibom / Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Tirsdag samledes demonstranter på Slotsholmen for at protestere imod regeringens planer om af det fleksible SU-år. Efter en velkomst fra værterne, Asbjørn Frier, formand for HK Ungdom og Nikoline Rindung, næstforperson i Lærerstuderendes Landskreds, skred demonstrationen frem med taler, kampråb og livemusik. Demonstranterne mødte opbakning fra Pia Olsen Dyhr, lederen af det største oppositionsparti:

"SU er en kerneværdi i det danske samfund, det må vi ikke glemme. [...] Jeg og SF vil kæmpe sammen med jer hele vejen", lød det i en brandtale til demonstranterne fra Pia Olsen Dyhr, partileder for SF.

Regeringen fik også en bredside fra Martin Lidegaard, leder af Radikale Venstre. Han mener at regeringen burde prioritere uddannelse langt højere:

"I Radikale Venstre er vi skræmte over at denne her regering på mange områder, for første gang vil sænke uddanelsesnivauet i Danmark i stedet for at styrke det. [...] Nu vil man fjerne det fleksible SU-år, det giver ingen mening. Danmark lever af uddannelse", slog Martin Lidegaard, politisk leder for Radikale Venstre fast i sin tale til demonstranterne. 

Også Enhedslistens Pelle Dragsted er indædt modstander af regeringens SU-planer. Han mener at det er et unødvendigt tiltag:

"Det her er en løsning på et problem, som regeringen har opfundet. Til gengæld så skaber det rigtig mange nye problemer", sagde Pelle Dragsted, politiske ordfører for Enhedslisten. 

Demonstrationen foregik imens gymnasieelever i hele landet havde nedlagt undervisningen i protest mod regeringens planer om at afskaffe det fleksible SU-år. 
Demonstrationen bød også på taler fra:
- Asger Kjær Sørensen, forperson for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning
- Anneline Larsen, forperson for Lærerstuderendes Landskreds
- Esben Salmonsen, forperson for Danske Studerendes Fællesråd
- Anja C. Jensen, formand for HK Danmark
- Dorte Boe Danbjørg, forperson for Dansk Sygeplejeråd
- Lisbeth Lintz, formand for Akademikerne (AC)
- Camilla Gregersen, forperson for DM
- Laura Klitgaard, formand for IDA
- Anders Vile, forperson for DJØF Studerende

Kontakter

For ydderligere udtalelser fra partilederne, kontakt:
Enhedslistens pressetjeneste: +45 33 37 50 80
SF's pressetjeneste: +45 33 37 44 60
Radikale Venstres pressetjeneste: +45 33 37 47 44

Om Uddannelsesalliancen

Udannelsesalliancen er en alliance bestående af en bred vifte af elev- og studenterorganisationer og fagforeninger. Organisationerne bag Uddannelsesalliancen står vagt om fleksibiliteten i uddannelsessystemet, da de mener at uddannelse er nøglen til et godt samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Gymnasieelever strejker og siger nej til nedskæringer og karakterkrav. " Vi strejker for vores fremtid"11.11.2024 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Mandag d. 11/11 kl. 13 går gymnasieelever på gaden for at protestere mod regeringens nye reformer. Med fokus på spareplaner, der rammer store gymnasier hårdt, og stigende karakterkrav til optag, ønsker eleverne at beskytte uddannelseskvaliteten og opfordre til investeringer fremfor besparelser. Demonstrationen starter på Rådhuspladsen i København.

9 elev- og studenterorganisationer: Optagetal kalder på store forandringer i uddannelsespolitikken25.7.2024 18:56:07 CEST | Pressemeddelelse

Ved midnat bliver 61.351 tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Det er på niveau med sidste år, men der er sket ændringer i, hvor de studerende er blevet optaget. Det kalder ifølge elever og studerende på store forandringer i uddannelsespolitikken. Kandidatreformen og SU-reformen har nemlig slået fejl, men der er endnu håb for den længe ventede reform af professionsuddannelserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye