Billund Kommune

Foreningerne fra Mødestedet besøgte i dag de nye lokaler i Grindsted Bymidte

Del

De foreninger, der i dag hører til på Mødestedet, var inviteret med på rundtur til de nye lokaler i Grindsted Bymidte. Under rundturen var der fokus på besigtigelse og dialog, hvor de frivillige gav praktiske inputs til brugen og den videre indretning af lokalerne.

Der var dialog ved bordene efter besigtigelsen, da foreningerne, der i dag hører til på Mødestedet, var inviteret med på rundtur.
Der var dialog ved bordene efter besigtigelsen, da foreningerne, der i dag hører til på Mødestedet, var inviteret med på rundtur. Foto: Billund Kommune

Parterne bag Budget 2024 vil gerne i dialog og inddrage foreningerne fra Mødestedet i forhold til brugen og den nærmere indretning af de nye lokaler, så deres behov bliver tilgodeset i den videre proces frem mod flytningen. 

Foreningerne var derfor i dag inviteret med på en rundtur til de nye lokaler, hvor der blev stillet en bus til rådighed, som fragtede de frivillige fra Vestjysk Bank og Kinobygningen til Frivilligcentret på Nymarksvej. 

Det er vigtigt, at vi finder gode løsninger, som sikrer, at de aktiviteter, som Grindsteds mange engagerede frivillige står i spidsen for, kan fortsætte i andre lokaler. Politisk har vi besluttet, at de fysiske rammer skal ændres, og vi vil gerne stille nye lokaler til rådighed i Grindsted Bymidte, så vi sammen kan skabe liv og aktivitet, når de gode aktiviteter fortsætter i andre rammer," siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget i Billund Kommune (S) og fortsætter:

"Samtidig er jeg og mine kollegaer bag Budget 2024 meget fokuseret på at inddrage de frivillige i forhold til brugen og indretningen af lokalerne. Derfor vil jeg gerne sige tak til de fremmødte for en god dag med fokus på sammen at finde løsninger.”

Under rundturen fik foreningerne blandt andet at se, at lokalerne i banken bliver betjent af tre opgange, hvoraf to af dem er med elevator, hvor der er plads til en kørestol med ledsager. 

Den videre proces

Tanken er, at de frivillige, der indtil nu har hørt til på Mødestedet og Nordre Skole, fremover skal huses i Vestjysk Banks lokaler på Borgergade, i Kinobygningen og i Frivilligcentrets lokaler på Nymarksvej. 

Billund Kommune undersøger derfor muligheden for at indgå en lejeaftale med Vestjysk Bank, der tager højde for behov for mulige ombygninger med fokus på toiletforhold, trappelift og ramper visse steder i bygningen, hvor det kan blive nødvendigt.

Samtidig kører der en proces med de frivillige, der i dag hører til på Nordre Skole, som bliver inviteret til en tilsvarende rundtur i starten af januar. De to ”spor” bliver tænkt sammen, men da foreningerne har forskellige behov, kører det som to koordinerede processer. 

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Tilmeld dig og deltag i en trivselsdag for børnefamilier i en digital hverdag19.2.2024 13:39:25 CET | Pressemeddelelse

Billund Kommune ønsker at skabe gode rammer for, at børn, unge og familier kan trives. I den forbindelse fylder debatten om det digitale og skærmbruget meget. For hvad betyder det for børns, unges og familiens trivsel? Hvordan er det gode forældreskab og samarbejde med andre med ansvar? Det sætter vi fokus på til en trivselsdag den 6. april i Magion i Grindsted, og du har nu mulighed for at tilmelde dig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye