Erhvervsministeren rejser til Kina for at åbne kinesisk søfartsmesse

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov er inviteret som medvært på shipping-messen Marintec China i Shanghai. På messen vil ministeren have fokus på nye teknologier og den grønne omstilling af branchen.

Den kinesiske søfartsmesse Marintec China-konference har inviteret Danmark og erhvervsminister Morten Bødskov til at være medværter for årets messe. Det er første gang, et andet land bliver inviteret som medværter.

Derfor rejser ministeren til Kina fra den 3.-6. december for at deltage i messen, som har stor betydning for Det Blå Danmark og især den store danske maritime udstyrsindustri.

”Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri, og derfor har jeg taget imod invitationen til at være medvært ved Marintec China. Jeg ser det som et skulderklap til vores ambitiøse rederier og teknologisk stærke udstyrsleverandører, der står klar med de innovative løsninger, som kan bidrage til at få skibsfarten i mål med den grønne omstilling. Samtidig betyder situationen i en verden med globale spændinger, at vi skal indrette os på en måde, hvor vi beskytter danske og europæiske interesser. Den balancegang står vores virksomheder midt i, og som erhvervsminister er jeg til stede for at støtte dem,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

I juli vedtog den internationale søfartsorganisation IMO en historisk klimaaftale, hvor der var enighed om, at skibsfarten skal være klimaneutral tæt på 2050. For at nå det mål, er der bl.a. brug for innovative, grønne løsninger.

På Marintec China forventes over 70.000 deltagere fra flere end 100 lande, herunder ca. 30-40 danske virksomheder. Messen er en vigtig indgang til det asiatiske maritime marked og et udstillingsvindue for maritime udstyrsleverandører fra hele verden til at promovere deres produkter og løsninger over for rederier og skibsværfter.

Erhvervsminister Morten Bødskov skal bl.a. holde tale ved messens åbningsceremoni og i forbindelse med åbningen af den danske pavillon. Alt sammen med henblik på at sikre et fokus på de danske maritime virksomheders grønne produkter og løsninger samt understøtte virksomhedsdeltagelse på den danske stand.

Med på turen er blandt andre adm. direktører for Danske Maritime og Danske Rederier.

”Den internationale skibsfart er i gang med at tage sin del af ansvaret på den globale klimadagsorden, og vi er som dansk, maritim industri blandt de førende på nye løsninger og teknologier, der kan få os i mål. For Danmark har væksten og innovationskraften i den maritime industri en stor betydning. Udstyrsproducenter, værfter, skibsdesignere og serviceleverandører skaber arbejdspladser i alle hjørner af kongeriget, og vi knokler benhårdt på både at styrke vores i forvejen markante globale position og på at blive det næste helt store eksporteventyr for Danmark. Det glæder vi os til at gøre i et tæt og stærkt samarbejde med regeringen. I disse år tager vi nogle epokegørende skridt mod en klimaneutral, global skibsfart, hvor danske teknologier spiller en afgørende rolle, og allerede nu er det muligt at sætte tempoet op i gear. Vi er fuldstændig klar til at føre IMO’s målsætninger ud i livet,” siger Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

”Vi har i dansk skibsfart for længst sat kursen mod en klimaneutral fremtid, men vi skal have hele verden med. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at skubbe på, så vi kan få den nødvendige internationale klimaregulering af skibsfarten på plads hurtigst muligt. Det vil være en gevinst selvfølgelig for klimaet, men også for de danske rederier, der viser vejen, og dermed er med til at gøre grøn omstilling til en god forretning. Derfor er jeg meget tilfreds med ministerens fokus på skibsfarten og ser frem til at bidrage til den kommende vækstplan for Det Blå Danmark,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Danske udstyrsvirksomheder beskæftiger flere 5.000 mennesker i Kina, og branchens eksport til landet ligger på omkring 4 mia. kr. Det gør landet til det tredjestørste marked for dansk maritimt udstyr.

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

Invitation til offentliggørelse af rapport fra Ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte19.2.2024 06:00:55 CET | Pressemeddelelse

Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte præsenterer sine anbefalinger til principper for fremtidens erhvervsstøtte samt sanering af erhvervsstøtten. Pressen inviteres til pressemøde i Eigtveds Pakhus. Pressemøde v. formand for ekspertgruppen Christian Frigast og medlem Jeppe Druedahl:Tid: Mandag den 19. februar 2024 klokken 14:00. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 13:30. Sted: Strandgade 25D, 1401 København. Tilmelding er nødvendig, og skal ske til presserådgiver Emma Burchardt, e-mail: emmbur@em.dk, tlf.: 91 39 94 23.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye