Fredensborg Kommune

Flotte afgangsprøver på kommunens skoler

Del

Eleverne, som afsluttede 9. klasse på folkeskolerne i Fredensborg Kommune sidste sommer, kan med god ret være stolte. For deres karaktergennemsnit blev det 9. bedste i landet.

I den første afgangsprøve efter Corona-nedlukningerne har eleverne i Fredensborg Kommunes folkeskoler klaret sig flot. Med et samlet gennemsnit på 8,0 ligger Fredensborg Kommune på en 9. plads blandt alle landets kommuner. Det viser Undervisningsministeriets nye opgørelse.

De flotte karakterer glæder Per Frost Henriksen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget:

”Vi har gode skoler i vores kommune, og alle steder bliver der ydet en kompetent og engageret indsats for et højt fagligt niveau. Og mindst lige så vigtigt, er skolernes klare fokus på, at alle elever trives i deres hverdag, da det er en klar forudsætning for at opnå gode faglige resultater.

Jeg vil samtidig understrege, at høje karakterer selvfølgelig er flot og siger noget om det faglige niveau. Men det vigtigste er, at vores unge mennesker kommer godt videre i uddannelsessystemet efter folkeskolen. Derfor glæder det mig særligt, at vores skoler scorer højt i den såkaldte løfteevne.

Det kan vi se ved, at vores elever generelt får bedre afgangskarakterer end det niveau, som man kan forvente ud fra en statistisk model, der tager højde for elevernes socioøkonomiske baggrundsforhold. Det er med andre ord et klart signal om, at vi har skoler og elever, som klarer sig rigtig godt”, slutter Per Frost Henriksen.

Kontakter

Udvalgsformand Per Frost Henriksen (A) tlf. 25 13 62 99

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye