Danske Spil A/S

Woke? ChatGPT? Dumsmarte? Kan du forudsige, hvad Dronningen vil sige i sin nytårstale?

Del

Er det mon i år, at Dronningen endelig siger ’Søens folk’ i sin nytårstale? Danske Spil har traditionen tro åbnet op for spillet om, hvilke ord Dronning Margrethe vil nævne i sin nytårstale: Der er både de sikre, klassikerne, og de lidt mere skæve ord at gætte på.

Vil Dronningen mon have ’VAR ud af fodbold?’ Vil hun tale om ’vejret’ – måske endda ’klimakrisen’? Eller nøjes hun med ’atter’ at ’glæde’ sit ’folk’ med en ’nytårshilsen’? (Og bliver det så i år, at den hilsen endeligt går til ’Søens folk’?)

Nej, det er kun majestæten selv og et par af hendes allernærmeste, der på forhånd kender indholdet af Dronningens Nytårstale: Alle vi andre kan til gengæld få lov til at gætte løs på indholdet af talen, der kommer direkte i fjernsynet 31. december klokken 18, for Danske Spil har nemlig for niende år i træk åbnet for spillet på, hvilke ord, der bliver nævnt i årets nytårstale.

”Det er en af de traditioner, som vi altid glæder os særligt meget til. Vi har som sædvanligt brugt længe på at finde frem til ord og tendenser fra årets løb, som sagtens kunne være en del af en almindelig samtale over nytårstorsken, og vi er kommet frem til en liste på over 350 ord og vendinger,” fortæller oddssætter hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

Han lover, at der er ord for enhver smag på den lange liste.

Det kan man også se af de tilhørende odds: ’Nytårsønsker’ giver kun pengene 1,1 gange igen, mens man kan 250-doble sin indsats, hvis dronningen siger sætningen ’VAR ud af fodbold’.

Det sidste lyder selvfølgelig usandsynligt, men gennem årene er det faktisk sket, at dronningens tale har overrasket oddssætterne.

”Da dronningen i 2018 begejstret nævnte muligheden for at ’facetime’ med sine børn og børnebørn, der blev vi en smule overraskede. Til gengæld var der nogle af vores kunder, der kunne gå det nye år i møde med en ganske fin gevinst på oddset,” mindes Peter Emmike Rasmussen.

I år giver ’Facetime’ odds 25, hvilket i øvrigt er præcis det samme, som udtrykket ’søens folk’, der altid er et af de suverænt mest populære at spille på. Selv om dronningen - stadig – aldrig har nævnt det i sine efterhånden mange nytårstaler.

Udvalgte ord

’nytårshilsen’ 1,10

’folk’ 1,20

’atter’ 2,50

’Vejr/et’4,00

’facetime’ 25

’Søens folk’ 25

’woke’ 50

’chatGPT’ 75

’Dumsmarte’ 75

’VAR ud af fodbold’ 250

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye