Norlys

Norlys Vækstpulje støtter bæredygtige projekter med 19,7 millioner kroner

Del

288 projekter fordelt over det meste af landet har netop fået støtte af Norlys Vækstpulje.

Knap 20 millioner kroner er netop blevet fordelt af Norlys Vækstpulje til 288 projekter fordelt over det meste af landet. De mange støttekroner går til projekter, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid – både for den grønne omstilling og det lokale fællesskab.

- Bæredygtighed og fællesskab er vigtige værdier for os i Norlys. Vi vil gerne støtte projekter, der gør en positiv forskel i verden, og vi er glade for, at vi i denne omgang har kunnet støtte så mange innovative projekter, der arbejder for de samme værdier, siger Jens Erik Platz, der er bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.

Støttebeløbene spænder i denne omgang fra 2.822 kroner til en juletræsfest og helt op til 400.000 kroner til at etablere Danmarks største frivillige systue og kostumelager. Norlys Vækstpulje er primært til for de 800.000 andelshavere, men støtter også projekter uden for ejergeografien, hvis de fremmer den grønne omstilling i en bredere forstand.

Støtte til dronereparation af vindmøllevinger

I denne ombæring er der givet i alt 480.000 kroner til fire projekter uden for Norlys’ ejergeografi. Et af de projekter er startup-virksomheden Reblade, der ligger i Mørke på Djursland og som Norlys Vækstpulje har støttet med 96.375 kroner.

Virksomheden har udviklet en drone, der er udstyret med reparationsværktøjer og kameraer, der styres af kunstig intelligens. Dermed kan dronerne lande på vindmøllevingerne og udføre en fuldt automatiseret reparation af skaderne. Dronerne kan klare reparationen på bare nogle timer, hvor det i dag tager flere dage, og det betyder, at den tid, vindmøllerne står stille kan reduceres markant og deres levetid øges.

- Vi er glade for, at Norlys Vækstpulje støtter os på vores teknologiske udviklingsrejse. Med støtten kan vi for alvor skrue op for udvikling og produktion af vores droner, hvilket gør det muligt for os at både at komme op på flere vindmøllevinger og få finjusteret teknologien, men også at kunne præsentere vores teknologi på de internationale markeder, siger Frank Kjerstein, direktør i Reblade.

De sidste tre projekter, som Norlys Vækstpulje har støttet uden for ejergeografien er:

  • Videncenter for Digital Handel, som ligger i Viby J, har udviklet et brætspil inspireret af Matador, der skal introducere elever på landets merkantile erhvervsskoler til bæredygtighed. Brætspillet er også understøttet af en digital læringsplatform. Norlys Vækstpulje har støttet projektet med 200.000 kroner.
  • Startup-virksomheden Textile Change fra Vejle har udviklet en ny teknologi, der kan omdanne tekstiler til et råmateriale, som fiberproducenterne kan genanvende. Løsningen kan blandt andet være med til at sænke CO2-udledningen i produktionen af eksempelvis polyester. Norlys Vækstpulje har støttet projektet med 99.693 kroner.
  • Iværksættervirksomheden Paint’R fra Valby har udviklet et mere miljøvenligt alternativ til plastikmalerspande, som netop er ved at blive testet på markedet i samarbejde med Dyrup. Løsningen mindsker desuden den fysiske belastning for professionelle malere og er billigere at producere. Norlys Vækstpulje har støttet projektet med 85.000 kroner

Se listen over alle de 288 projekter, der har fået støtte fra Norlys Vækstpulje her.

Kontakter

Billeder

Download
Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.
Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.
Download
Norlys Vækstpulje har blandt andet støttet virksomheden Reblade, der har udviklet en drone, der kan reparere vindmøllevinger.
Norlys Vækstpulje har blandt andet støttet virksomheden Reblade, der har udviklet en drone, der kan reparere vindmøllevinger.
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med 3.500 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, København og en række mindre byer. Vi leverer energi, ladestandere, internet og tv til flere end 1,7 millioner husstande og virksomheder. Norlys er ejet af 800.000 andelshavere.

Vi arbejder for grøn omstilling og digitalisering. Ud over vores kunderettede aktiviteter ejer vi blandt andet landets største elnet og landets største fibernet samt aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading, som handler med energi. Vi ejer også halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye