Finans Danmark

Ny Svindel Task Force tager kampen op med de kriminelle

Del

Stigningen i den digitale kriminalitet får nu Finans Danmark til at nedsætte en Svindel Task Force. Målet er, at gennemføre en 360 graders analyse af de processer, metoder og it-systemer, der bliver anvendt af de kriminelle. Det handler om at komme et skridt foran i bekæmpelsen af den omfattende kriminalitet. Task Forcen bliver bredt nedsat og skal arbejde gennem hele 2024 med at finde løsninger.

Netop offentliggjorte tal fra Finans Danmark viser, at den digitale kriminalitet er i stor stigning. Alene antallet af netbanksvindelsager er mere end fordoblet på et år. Og selvom bankerne stopper mere end halvdelen af kriminalitetsforsøgene, så slipper de kriminelle afsted med millionstore beløb hvert år.

Derfor nedsætter Finans Danmark nu en Svindel Task Force, der skal finde løsninger til at få stoppet langt mere af den omfattende kriminalitet og ruste borgerne til at modstå den.

”Svindelbekæmpelse og forebyggelse er en opgave, som bankerne i den grad har taget på sig. Nu går vi skridtet endnu længere og sætter en Task Force sammen med en række forskellige aktører og bankerne selv, der i samarbejde skal finde de løsninger og tiltag, der endnu ikke er afprøvet. Vi kan som samfund ikke leve med, at denne type kriminalitet er så stor,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.

I spidsen for Svindel Task Forcen står Christiane Vejlø, der i dag er udnævnt som formand. Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter, når det gælder digitale trends og forholdet mellem mennesker og teknologi. Hun er blandt andet medlem af dataetisk råd og tidligere medlem af regeringens Disruptionråd.

”Jeg glæder mig meget til at være en det af det her projekt. Det er bekymrende hvor mange borgere der allerede er ofre for digital kriminalitet, og med den hastige teknologiske udvikling bliver det sværere og sværere for os alle at gennemskue en potentiel farlig situation. Prisen for ofrene er ikke kun økonomisk. At blive udsat for digital svindel kan være en voldsom og endda traumatiserende oplevelse for ofrene og deres pårørende”, siger Christiane Vejlø, formand for Finans Danmarks Svindel Task Force.

Medlemmerne af den samlede Svindel Task Force er sammensat bredt og dækker kompetencer indenfor forebyggelse, IT-sikkerhed, telekommunikation og bank. Medlemmerne af Svindel Task Forcen bliver præsenteret hurtigst muligt.

Læs nyhed og se kommissorium (finansdanmark.dk)

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye