Danmark øger bidrag til global klimatilpasning med 100 mio. kroner
Danmark styrker indsatsen for at imødegå konsekvenserne af klimaforandringer med et betydeligt bidrag på 100 millioner kroner til den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund).
"De lande, der rammes hårdest af klimaforandringerne, er ofte også lande med få ressourcer. Med støtte til den Globale Fond for Klimatilpasning bidrager Danmark til, at de mest sårbare samfund får hjælp til at tilpasse sig” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.
Fonden er etableret som en del af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC). Fonden finansierer en bred vifte af projekter i udviklingslande, herunder tilpasning af infrastruktur, vandforsyning, og udvikling af mere bæredygtigt og klimatilpasset landbrug.
Fondens projekter er designet til at imødegå udfordringer med tilpasning til klimaforandringer i regioner og samfund over hele verden. Fokus er på klimatilpasning i lokale samfund samtidig med, at der i stigende grad støttes udbredelsen af tidlige varslingssystemer, der skal øge det lokale beredskabet i forhold til indvirkninger af klimaforandringer. Målet er at reducere uligheder i evnen til at håndtere klimaændringer og styrke modstandskraften i de mest sårbare områder.
Med dette bidrag vil Danmark styrke de globale initiativer, der adresserer ulighederne i kapacitet og ressourcer til at håndtere klimaændringer. De 100 millioner kroner vil blive rettet mod projekter og programmer, der sigter mod at gøre sårbare samfund mere modstandsdygtige over for de negative virkninger af klimaforandringerne. Bidraget er en del af den styrkede danske støtte til klimatilpasning, der på finansloven for 2024 udgør ca. 60% af den samlede klimabistand på ca. 5,1 mia. kr.
FAKTA
Danmark styrker indsatsen for at imødegå konsekvenserne af klimaforandringer med et betydeligt bidrag på 100 millioner kroner til den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund) med forbehold for de bevilgende myndigheders godkendelse.
Den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund) blev oprettet som en del af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC)
Formålet med fonden er at støtte udviklingslandene i deres bestræbelser på at tilpasse sig de negative virkninger af klimaændringerne.
Fondens midler kommer hovedsageligt fra bidrag fra udviklede lande og andre kilder, der er forpligtet til at støtte udviklingslandene i deres klimatilpasningsbestræbelse.
I 2021 lancerede Danmark en målsætning om, at ca. 60 pct. af klimabistanden skulle målrettes klimatilpasning. Med Finansloven 2023 og 2024 leveres på 60 pct. målsætningen og støtte til den Globale Fond for Klimatilpasning er en del af denne indsats.
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Europaministeren drøfter konkurrenceevne i Dublin og Wien7.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 7.-8. maj besøger europaminister Marie Bjerre Irland og Østrig.
Regeringen lancerer ny handlingsplan for kvinder og piger i konflikt30.4.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag lancerer regeringen den femte danske nationale handlingsplan om Kvinder, Fred og Sikkerhed. Med handlingsplanen vil Danmark styrke indsatsen for kvinders fulde, lige og meningsfulde deltagelse i arbejdet for fred og sikkerhed.
Europaministeren rejser til Slovakiet med fokus på EU’s udvidelse30.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Europaminister Marie Bjerre er i dag, onsdag den 30. april, i Bratislava i Slovakiet for at tale med slovakkerne om blandt andet udvidelse.
Joint statement by the Nordic-Baltic-Weimar Ministers of Foreign Affairs29.4.2025 15:29:31 CEST | Nyhed
We, the Ministers of Foreign Affairs of Denmark, Estonia, Germany, Iceland, Finland, Latvia, Lithuania, Norway, Poland, Sweden, and the Minister Delegate for Europe of France, have met today on the island of Bornholm to address Russia’s continued illegal aggression against Ukraine, including its implications for European security. We reaffirm that a sovereign, independent, and democratic Ukraine is integral to Euro-Atlantic and global security. Respect for territorial integrity is a fundamental principle of international law. We welcome progress made at the London meeting between the E3, Ukraine, and the United States. We deem it important that this process continues. Since the beginning of Russia’s full-scale invasion of Ukraine, supported and facilitated by some third countries, we have been among the strongest supporters of Ukraine and have provided more than EUR 53 billion in military support and more than EUR 47 billion in civilian support. We will continue our political, military
Danmark vært for nordisk-baltisk møde med Tyskland, Frankrig og Polen på Bornholm29.4.2025 11:01:15 CEST | Pressemeddelelse
Det er med Danmark som vært, at NB8-landene, Tyskland, Frankrig og Polen er samlet på Bornholm til møde om Europas sikkerhed
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum