Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren besøger Kina og mødes med ministerkollega

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov rejser til Kina for at åbne en stor maritim messe og besøge sin kinesiske ministerkollega.

Erhvervsminister Morten Bødskov rejser til Kina d. 3.-6. december, hvor han skal besøge Shanghai og Beijing.

”Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri og en nødvendig samarbejdspartener for at nå i mål med den grønne omstilling af skibsfarten. De perspektiver ser jeg frem til at drøfte med min kinesiske kollega,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

I Shanghai er ministeren bl.a. medvært for Marintec China-messen, hvor der er deltagelse af en lang række danske maritime virksomheder, som har aktiviteter i Kina. Bødskov skal bl.a. holde tale ved åbningsceremonien og åbne den danske pavillon på messen.

I Beijing mødes Morten Bødskov med Jin Zhuanglong, der er minister for industri og IT. De to ministre skal underskrive en opdatering af det dansk-kinesiske samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) om grønne maritime teknologier, grøn skibsbygning og offshore udstyr.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye