Erhvervsministeriet

Danmark og USA indgår partnerskab om grøn skibsfart med Mærsk McKinney Møller Center

Del

Danmark bidrager med fem mio. kroner til et partnerskab, der skal undersøge potentialet for grønne sejlruter i en række udviklingslande. Bag partnerskabet står Danmark, USA og Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Der er brug for grønne shipping-ruter for at gøre den internationale skibsfart klimaneutral. Det arbejde bidrager den danske regering nu til i et nyt partnerskab.

”Med aftalen understreger vi Danmarks rolle som skibsnation og foregangsland i kampen for en grøn skibsfart. Vi skal have containerskibene over på nye brændstoffer, og det kan kun ske i samarbejde mellem verdens lande og de maritime virksomheder. Partnerskabet her er et skoleeksempel på, hvordan vi skal drive den grønne omstilling til søs,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Danmark bidrager med fem mio. kroner til partnerskabet. Sammen med 10 mio. kroner fra hhv det amerikanske energiministerium og Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping giver det 25 mio. kroner til projektet.

Pengene skal gå til at lave forundersøgelser i fem udviklingslande, herunder Namibia, Fiji og Panama, af potentialet i grønne korridorer.

En grøn korridor er en skibsrute, hvor nye, grønne fragtskibe kan sejle, lægge til og så videre. Derfor skal hele den maritime værdikæde involveres i undersøgelserne af, om det er muligt at etablere en grøn korridor.

I juli vedtog den internationale søfartsorganisation IMO en historisk klimaaftale, hvor der var enighed om, at skibsfarten skal være klimaneutral tæt på 2050.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye