Green Power Denmark

Salget af elbiler overhaler for første gang salget af fossilbiler

Del

I november blev der solgt flere nye elbiler end benzin-, diesel- og plug-in hybridbiler tilsammen. I alt blev der indregistreret 9.376 elbiler i november mod kun 9.232 fossile biler. I tallene er medregnet en ganske omfattende import af næsten nye biler fra Tyskland og andre lande i Europa.

I de månedlige opgørelser af bilsalget fra bilimportørerne er kun medtaget spritnye biler. Men sideløbende er der en import af næsten nye elbiler fra en række lande i Europa. I de lande får man tilskud eller rabat, hvis man køber en elbil, og det kan ofte betale sig for de udenlandske bilkøbere at sælge bilen videre til Danmark efter kort tid.

- Hvis man skal have et retvisende billede af, hvor mange elbiler der bliver solgt i Danmark, bør man medtage det omfattende salg af udenlandske biler, som ofte kun har kørt på vejene i få måneder. Og når vi gør det, kan vi se, at over halvdelen af de solgte biler kører på el, siger John Dyrby Paulsen, direktør i Dansk e-Mobilitet.

Udviklingen er gået stærkt, siden der for tre år siden blev indgået en politisk aftale om beskatningen af biler. Den aftale gjorde det muligt for elbilerne at konkurrere prismæssigt med de konventionelle biler. Siden er der også kommet et stort antal nye elbilmodeller på markedet.

- Elbilerne er blevet billigere og bedre, og et flertal af bilkøberne ser elbilen som det naturlige valg. I dag skal man jo ikke forklare naboen, hvorfor man har købt en elbil, men man skal forklare og forsvare, hvorfor man har købt en dieselbil, siger John Dyrby Paulsen.

- Elbilerne vinder, fordi de er smarte, komfortable, energieffektive og klimavenlige. Der er fantastisk, at salget af elbiler nu er større end salget af fossile biler, men vi er stadig kun lige begyndt på en grøn omstilling af bilflåden, siger John Dyrby Paulsen

En stor del af de nyere brugte elbiler kommer fra Tyskland, hvor der er tilskud til køb af bilerne. Biler, der har fået tilskud i Tyskland, kan frit sælges ud af landet efter 12 måneder, og det har en række danske bilforhandlere set fidusen i.

- Danske bilkøbere kan få en lidt billigere elbil ved at købe en næsten ny elbil i Tyskland med tilskud fra den tyske stat. I november var en ud af fire nye elbiler en importeret bil, og det viser, hvor stor trafikken er over grænsen, siger John Dyrby Paulsen.

Som en del af finanslovsaftalen, der netop er indgået, bliver afgifterne holdt på det nuværende niveau i yderligere to år. Det betyder, at elbilerne vil fortsætte med at være økonomisk konkurrencedygtige.

- Salget af elbiler er foran alle forventninger, og det gavner klimaet, hver gang en fossilbil bliver udskiftet med en elbil. På de fleste andre områder går den grønne omstilling langsommere, end man håber og forventer, men her går det hurtigere. Nu kan udviklingen fortsætte uhindret, siger John Dyrby Paulsen.

Kontakter

Billeder

Salget af elbiler overhalede i november salget af alle andre biler tilsammen
Salget af elbiler overhalede i november salget af alle andre biler tilsammen
Download

Green Power Denmark

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft.

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

En million husstande kan med et snuptag få lynhurtigt internet1.2.2024 10:03:24 CET | Pressemeddelelse

Fibernettet ligger lige uden for havelågen, og kan nemt blive lagt hele vejen ind i huset, så der er hurtigt internet til hele familien. Mange forbrugere ved det bare ikke. Derfor lancerer Fiberalliancen, som er Danmarks største branchefællesskab for fibernetselskaber, nu en kampagne, som skal gøre forbrugerne opmærksom på, at de med et snuptag kan få adgang til verdens bedste digitale infrastruktur.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye