Forsikringsselskab frygter frostsprængte rør: Sådan undgår du skader
Sneen og kulden har lagt sig som en vinterdyne over Danmark, og det betyder samtidig, at risikoen for at blive ramt af frostsprængte rør i sommerhuset stiger betragteligt. Derfor bør husejerne tage sig en række forholdsregler, så man undgår kostbare skader.
Selvom sne og frost er med til at skabe glæde og julehygge hos mange af os, så kan de lave temperaturer samtidig være en hård omgang for vandrør, der risikerer at sprænge og føre til omfattende vandskader i både sommerhuse og helårsboliger.
Derfor bør husejere være særligt opmærksomme i de her dage og tage sig en række forholdsregler for at minimere risikoen for at blive ramt af frostsprængninger, lyder rådet fra Lene Rasmussen, der er skadechef for bolig hos Gjensidige.
"Vi ser desværre hvert år, at frostsprængte rør er årsag til rigtig store skader særligt i sommerhuse, hvor vandet står stille rørene, og der ikke er tændt for varmen. Men i mange tilfælde ville det kunne være undgået, hvis bare man havde forberedt sig inden frosten for alvor tog fat," siger hun.
Her gælder det især om at slukke for vandet og tømme rørene ved at tænde for vandhanerne, til der ikke kommer mere vand ud. Derudover bør man tænde for varmekilderne, så der er tilstrækkeligt opvarmet.
Gør man ikke det, risikerer man at stå alene med regningen for skaderne, da forsikringen så muligvis ikke dækker.
Og på trods af de seneste dages kuldegrader, er det for de fleste formentlig stadig muligt at få sat ind, inden der sker uheld.
Og hvis man har mistanke om, der allerede nu er sket en skade, har man også mulighed for at begrænse skadens omfang.
"Hvis man allerede har mistanke om, der er sket en skade, bør man slukke for alt vandet og stille baljer under de rør, man mistænker har taget skade. Og her er det vigtigt at gøre så hurtigt som muligt, så vandet ikke først begynder at tø og sive ud i huset," siger Lene Rasmussen.
Gode råd: Det bør du gøre for at undgå frostsprængte rør
- Sluk for vandet og tøm rørene ved at lade vandet løbe.
- Sæt radiator, varmepumpe eller lignende, så der er tilstrækkeligt opvarmet i huset.
- Efterisoler eventuelt udsatte vandrør
Gode råd: Det bør du gøre, hvis du mistænker skader på rørene
- Sluk for alle haner så vandtrykket falder
- Stil baljer under vandrør, der kan være ødelagt
- Tænd for varmen og vær opmærksom på, hvor der kan løbe vand ud
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Første gang i Danmark: Gjensidige tilbyder kronikere behandling som kan ændre liv6.11.2024 07:35:00 CET | Pressemeddelelse
Som det første forsikringsselskab i Danmark tilbyder Gjensidige i samarbejde med Nordic Netcare kronikere med rygsmerter behandling med kognitiv funktionel tilgang, som studier har vist være yderst effektiv.
Nye tal: Halvdelen af danskerne ved ikke, om deres elaftale er grøn31.10.2024 07:43:00 CET | Pressemeddelelse
Mange danskere foretrækker, at deres elaftale er baseret på strøm fra vedvarende energikilder. Men alligevel er næsten hver anden elkunde i tvivl om, hvorvidt deres nuværende elaftale understøtter dette ønske.
Lys på cyklen: Hver anden kender ikke reglerne25.10.2024 07:36:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere mørke timer kommer snigende, og det betyder, at cyklisterne bliver sværere at se i trafikken. Men mange danskere ved ikke, hvornår man skal have lys på cyklen. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.
Bekymrende antal: Børneforældre bruger mange timer foran skærmen23.10.2024 07:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Der bliver brugt mange timer bag en skærm hver dag, og for børneforældre kan det få store konsekvenser for samværet med deres børn. Sådan lyder advarslen fra fagchef i sundhed hos Gjensidige.
Se listen: Disse situationer gør danske cyklister mest utrygge17.10.2024 07:43:00 CEST | Pressemeddelelse
Mødet mellem cyklister og deres motoriserede medtrafikanter skaber utryghed for cyklisterne, viser en ny undersøgelse lavet af YouGov for Gjensidige.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum