Krigsmuseet

Giv ti krigshistoriske foredrag og en kold øl i julegave

Del

Krigsmuseet tilbyder nu sæsonkort, der giver adgang til ti foredrag i 2024, der spænder over alt fra snigskytter til danske sørøvere i kamp mod briterne til Winston Churchills unge, vilde år.

Julegaven til den historieinteresserede, der ikke ønsker sig flere ting.

Fra januar udbyder Krigsmuseet i København atter det populære sæsonkort til foredragsrækken Fad & Foredrag.

Her kan krigsaficionados og historietørstige efter fyraften i løbet af 2024 få serveret en kold øl eller vand og ti spændende foredrag efter museets lukketid.

Sæsonkortet koster 1.000 kr. og er 500 kr. billigere end at købe foredragene enkeltvis.

Information
Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh K.
Pris: 1.000 kr.

Sæsonkortet inkluderer en kold øl for gæster over 18 år og en vand til gæster under 18 år.

Sæsonkortet giver adgang til alle ti foredrag i foredragsrækken Fad & Foredrag i 2024 samt gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

 

Program for 2024:

18.01.2024: En krigskirurgs erindringer – historier fra felten 

Det er ikke for ingenting, Finn Warburg går under tilnavnet ’Troldmanden fra Riget’. Som Danmarks mest erfarne krigskirurg har han set mere død og ødelæggelse end de fleste og reddet liv under de mest horrible forhold i verdens brændpunkter.

15.02.2024: Følg Wilfred – en dansk nazists utrolige skæbne

Wilfred Petersen opnåede i både sin samtid og eftertiden status af fanatisk nazist, der samtidig var så uregerlig, at han ikke kunne sættes i bås. Historiker Claus Bundgård Christensen tager os til dette Fad & Foredrag med helt tæt på en særdeles udsædvanelig person under 2. Verdenskrig.

 14.03.2024: Hi-tech og KZ-arbejde: Historien om V1-bomben

V1-bomben var ét af Hitlers såkaldte ’vidundervåben’: Verdens første krydsermissil skulle ændre krigens gang og være med til at afvende nazismens nederlag. Historiker og forfatter Therkel Stræde vil til dette Fad & Foredrag give et overblik over V1-bombens fascinerende historie.  

18.04.2024: Kidnap kongen, udråb revolution, foren Skandinavien! 

I 1864 planlagde danske toppolitikere at kidnappe kongefamilien og med Rigsdagens hjælp at

udråbe Karl 15. af Sverige og Norge til dansk konge. Målet var en skandinavisk union. Hør historiker Rasmus Glenthøj fortælle den utrolig historie om højforræderi og revolutionære planer.

16.05.2024: Danske Valborg oplevede Europas glemte krig på tæt hold 

Sygeplejerske Valborg Hjorth kom helt tæt på den blodige Balkankrig i 1912-23, som siden er blevet kaldt et præludium til 1. Verdenskrig. Her blev hun vidne til krigens ufattelige konsekvenser. Forfatter Tommy Heisz kaster til dette Fad & Foredrag lys på et glemt kapitel i europæisk historie

13.06.2024: Kongens brevspion: Med papiret som våben 

Dette Fad & Foredrag står i brevspionagens og kodebrydningens tegn, når forskningschef Christian Sune Pedersen tager os en tur med tilbage til Store Nordiske Krig. På det tidspunkt rådede Danmark nemlig over en af tidens mest udspekulerede spionmestre.

12.09.2024: Jeg lever – en førstehåndsberetning fra Musa Qala

I 2006 overlever premierløjtnant Thomas Rydahl mirakuløst et angreb fra Taliban under de voldsomme kampe i Musa Qala i Afghanistan. Han styrter to etager ned, da en granat får bygningen til at kollapse. Hør hans førstehåndsberetning til dette Fad & Foredrag.

 24.10.2024: Da briterne angreb Christiansø

I 1808 buldrer og brager det på Christiansø i et angreb, der skal vise sig at blive Englandskrigens værste siden Københavns bombardement. Til dette Fad & Foredrag dykker museumsinspektør Rasmus Voss ned i, hvad der skete, dengang Christiansøs fiskersoldater, bornholmske bønderkarle og kaperne – de danske statsautoriserede sørøvere – tog kampen op mod briterne.

 14.11.2024: På sigtekornet – snigskytternes krig

Fra sit skjul ligger snigskytten gemt og lurer på fjenden gennem geværets kikkertsigte. Med hvad skal der til for at dræbe på denne måde? Til dette Fad & Foredrag gør oberst Lars R. Møller os klogere på snigskyttens psykologi og historie.

 12.12.2024: De unge år - med Winston Churchill i felten

Selvom Winston Spencer Churchill ikke var endt som Englands premierminister i Europas mørkeste periode under 2. Verdenskrig, ville der alligevel være blevet skrevet bøger om ham. Til dette Fad & Foredrag vil museumsinspektør på Nationalmuseet Jesper Kurt-Nielsen tage os med tilbage til den unge kriger Winston og til tidsånden, hæren og slagene, der formede ham.

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye