Udenrigsministeriet

Regeringen udnævner Annette Lind som ny generalkonsul i Flensborg

Del

Regeringen udnævner nuværende folketingsmedlem Annette Lind som Danmarks generalkonsul i Flensborg. Hun tiltræder stillingen 1. marts 2024.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Jeg er glad for, at regeringen kan udnævne Annette Lind som kommende generalkonsul i Flensborg. Det dansk-tyske forhold begynder ved grænseområdet, og generalkonsulen spiller en central rolle som diplomatisk forpost i grænselandet. Det gælder ikke mindst i forhold til det danske mindretal og for danske interesser i grænseområdet.

Arbejdet som generalkonsul indebærer stor politisk kontakt med nøgleaktører i grænseområdet. Jeg er sikker på, at Annette Lind kommer til at fylde rollen ud på bedste vis med sit brede politiske netværk og erfaring på det internationale område.” 

Annette Lind udtaler:

”Jeg er stolt over den tillid, som regeringen har vist mig. Det er en af de muligheder, som man ikke kan sige nej til. Nu ser jeg ser frem til at forsætte og styrke indsatsen for det danske mindretal og til en dagligdag i grænseregionen. Det dansk-tyske forhold har måske aldrig været vigtigere end det er i dag. Derfor er det afgørende for mig, at vi udvikler det samarbejde og gør de danske interesser i grænselandet gældende. Jeg ser frem til at starte arbejdet.”

Annette Lind vil tiltræde i stillingen som dansk generalkonsul i Flensborg den 1. marts 2024. Hun afløser den nuværende generalkonsul Kim Andersen, der tiltrådte i 2017.

Regeringens ansættelsesudvalg har udnævnt Annette Lind.

Annette Lind vil på grund af udnævnelsen som generalkonsul udtræde af Folketinget per 29. februar 2024.  Udnævnelsen er betinget af de tyske myndigheders formelle accept.

For yderligere kontakt: Pressevagten +45 61 97 92 47 (ikke sms)

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye