BL - Danmarks Almene Boliger

BL: Årets lister byder på en god og en ikke så god nyhed

Del

I år er der kommet tre nye områder på listen over parallelsamfund, mens et område er røget ud.

Motalavej er et af de områder, der i år er kommet på parallelsamfundslisten.
Motalavej er et af de områder, der i år er kommet på parallelsamfundslisten. Foto: Carsten Andersen BL - Danmarks Almene Boliger

Årets lister byder på en god og en ikke så god nyhed. Det er den korte version på en meget kompleks samfundsmæssige problemstilling.

”Den gode nyhed er, at der ikke er flere københavnske boligområder tilbage på nogen af listerne. Da vi begyndte med lister over boligområder i 2010, var der 10! Det bør vi naturligvis glæde os over og huske at takke alle, som har bidraget: Beboerne, boligorganisationerne, de boligsociale medarbejdere, kommunen og de aktive i BL’s 1. kreds,” udtaler Bent Madsen.

Den ikke så gode nyhed er, at der er kommet tre nye områder på listen over parallelsamfund,  mens et område er faldet ud.

”To af områderne er nu havnet på listen, fordi andelen af dømte er steget. Om det skyldes øget kriminalitet for år siden, bedre politiindsats eller effektive domstole kan ikke aflæses af tallene. Hvis det afspejler en højere kriminalitet, skal der selvfølgelig sættes ind overfor det. Men skyldes det øget effektivitet hos politi og domstole, så er det positivt,” konstaterer Bent Madsen.

Lister giver ingen forklaring på udvikling

Det tredje område, som er kommet på listen, skyldes en større andel af beboerne, som alene har folkeskolen som højeste uddannelse. Forklaringen på dette må der også dykkes nærmere ned i. Skyldes det, at flere ufaglærte bosætter sig i området, eller måske en uddannelsesudfordring. 

Listerne i sig selv giver ingen forklaring på udviklingen. Men lokalt ved man ofte, om der er en udfordring, og hvordan man kan arbejde med den. Og har typisk arbejdet med den i længere tid.

”I dansk økonomi er der tårnhøj beskæftigelse. Men vi ser ind i en afdæmpning. Det kan ramme de boligområder først, hvor beboerne har det svageste fodfæste på arbejdsmarkedet. Fordi vi løser en social opgave. Men dermed er der også risiko for, at flere boligområder kommer på listerne,” advarer Bent Madsen og fortsætter:

”Dette skal vi som samfund tage bestik af i tide. Det er jo ikke klogt at komme i en situation, hvor man skal fjerne folks boliger, fordi vi som samfund bevæger os mod en lavkonjunktur. Vi skal i stedet investere i både mennesker og mursten, så vi kommer til at stå endnu stærkere.”

Kontakter

Links

Om BL - Danmarks Almene Boliger

BL - Danmarks Almene Boliger
Studiestræde 50
1554 København V

https://bl.dk/

BL - Danmarks Almene Boliger er interesse- og brancheorganisation for de almene boligorganisationer, der huser en million mennesker.

Følg pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BL - Danmarks Almene Boliger

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye