DI - Dansk IndustriDI - Dansk Industri

Rekordstor erhvervsdelegation understreger høje forventninger til COP28

Del

Fra 30. november til 12. december er UAE værter for COP28. Repræsenteret ved den største erhvervsdelegation nogensinde sender Danmark et tydeligt signal om, at danske investorer, virksomheder og NGO’er er klar til handling ved det vigtigste af FN’s klimatopmøder siden Paris.

Photo by COP28
Photo by COP28 Anthony Fleyhan

COP28 er udråbt som det vigtigste topmøde af sin slags siden 2015. Med et bagtæppe af energi- og forsyningskrise, finansieringsknaster og ekstreme vejrfænomener skal verdens ledere for første gang evaluere den globale indsats for at nå Parisaftalens klimamål (Global Stocktake). Endnu vigtigere skal verdens lande blive enige om, hvordan vi kommer i mål i 2030. Med en placering i hjertet af internationalt klimadiplomati og et erhvervsliv i den grønne superliga er der udsigt til betydelig dansk indflydelse ved FN’s forestående klimatopmøde i Dubai.

Konkret er Danmark repræsenteret ved en rekordstor erhvervsdelegation, der tæller flere end 30 virksomheder, erhvervsorganisationer, kapitalforvaltere, NGO’er og fagforeninger. Med markedsledere på tværs af afgørende industrier sætter erhvervsdelegationen spot på, hvordan offentligt-privat klimasamarbejde skal sikre global løsningskraft og hurtigere implementering.

- Det går den gale vej for de globale CO2-udledninger. Der er brug for at udfase fossile brændsler i en fart, energieffektivisering skal fordobles og den vedvarende energi produktion skal tredobles globalt, hvis vi for alvor skal sætte fart i den grønne omstilling. Derudover er det helt afgørende, at det lykkes at få klimafinansiering på plads, så vi kan få alle lande om bord. Derfor møder vi også talstærkt op i Dubai med ambitiøse målsætninger, siger Anne Højer Simonsen, vicedirektør og klimapolitisk chef i Dansk Industri.

Forud for COP28 har EU lagt en ambitiøs linje. Hovedprioriteten er at lande en aftaletekst med enighed om at udfase fossile brændsler, etablere et globalt mål om tredobling af vedvarende energi samt at sikre en fordobling af de årlige forbedringer i energieffektivitet frem mod 2030. En invitation til øget dansk bidrag:

- De globale udfordringer og EU’s prioriteter taler direkte ind i danske styrkepositioner, såsom integration og udnyttelse af vindenergi samt vores mangeårige tradition for at fremme energieffektivisering. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at vi fører an og inspirerer andre lande til hurtigere handling. COP28 er et afgørende skridt på vejen, udtaler Finn Mortensen, direktør i State of Green.

Danmark på COP28

COP28 afholdes i Dubai fra d. 30. november til d. 12. december. Den danske pavillon og erhvervsdelegationen er arrangeret i samarbejde mellem Dansk Industri, State of Green, det danske generalkonsulat i Dubai samt Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Delegationen tæller desuden A.P. Møller Maersk, A.P. Møller Capital, Accenture, Agreena, ANDEL, Arla Foods, Babcock & Wilcox, cBrain, CIP, COWI, Danfoss, Folkekirkens Nødhjælp, Energinet, Energistyrelsen, FLSmidth, Food Nation, GreenLab, Grundfos, IDA, Kompas Management, MAN Energy Solutions, Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, Nature Energy, NKT, PKA, Rambøll, Rockwool, Topsoe, Unibio, Urban Partners, Velux og Ørsted.

Kontakter

Ditte Rieland, presserådgiver, Dansk Industri: dirh@di.dk / +45 2246 7822

Magnus Mernild, presse- og kommunikationschef i State of Green: mhm@stateofgreen.com / +45 5171 7830

Links

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye