Esbjerg Kommune

Nye vandsportsfaciliteter på vej ved Aqtiv Esbjerg Strand

Del

Med støtte på 12,2 mio. kr. fra Nordea-fonden og i alt 3,4 mio. kr. fra en række andre fonde og virksomheder kan Esbjerg Kommune nu gå i gang med at realisere anden fase af det ambitiøse projekt Aqtiv Esbjerg Strand - Esbjergs vandeksperimentarium. Allerede medio 2024 forventes de mange nye vandsportsfaciliteter, som er på tegnebrættet, at være klar til brug.

Wakeboard bliver en af de mange nye aktiviteter, som brugere af Aqtiv Esbjerg Strand kan glæde sig til, når anden fase af projektet står klar.
Wakeboard bliver en af de mange nye aktiviteter, som brugere af Aqtiv Esbjerg Strand kan glæde sig til, når anden fase af projektet står klar. Foto: Colourbox.

Nu kan alle vandglade glæde sig til endnu flere vandsportsfaciliteter og -aktiviteter ved Aqtiv Esbjerg Strand – Esbjergs nye vandeksperimentarium i lagunen rundt om den kunstige havneø. En wakeboardkabelbane, en agilitybane, en havkajakteknikbane, en kanoslalombane, en vandpolo/SUP–kombibane og flere svømmebaner er blot nogle af de mange nye faciliteter, som er på vej ved Aqtiv Esbjerg Strand.

Takket være støtte fra Nordea-fonden på 12,2 mio. kr. og i alt 3,4 mio. kr. fra flere andre fonde og virksomheder kan Esbjerg Kommunes ambitiøse planer for Aqtiv Esbjerg Strand nu realiseres fuldt ud. Det nye, attraktive vandanlæg, vil, når det er fuldt udbygget, skabe et mekka af muligheder ved, på og i vandet for både byens borgere og turister, uanset om man er til afslapning, vandlege eller sport.

En fantastisk mulighed

- Det er en fantastisk mulighed, vi nu har fået, for at kunne skabe endnu mere liv og aktivitet ved Aqtiv Esbjerg Strand. Alle uanset alder får mulighed for at kaste sig ud i et væld af vandaktiviteter, der inviterer til både idræt, leg og læring. Det bliver et nyt, rekreativt udflugtsmål og mødested, som bliver endnu et aktiv for vores kommune og noget, som vi alle kan være stolte af. Jeg vil gerne sige en kæmpestor tak til Nordea-fonden og til alle de fonde og virksomheder, der med generøse bidrag har støttet projektet, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Støtte til både anlæg og drift

Nordea-fonden har foruden en særdeles rundhåndet støtte på 10,2 mio. kr. til selve anlægget af anden fase af projekt Aqtiv Esbjerg Strand også bidraget med 2 mio. kr. til grej, events, aktiviteter og til, at der i to år kan ansættes en aktivitetsmedarbejder, som kan være med til at løbe brugen af anlægget i gang.

- Esbjerg kan godt begynde at glæde sig. Aqtiv Esbjerg Strand kommer til at byde på nogle fantastiske vandsportsfaciliteter - for både børn og voksne. Det bliver et mekka for vandhunde, og der bliver plads til alle – lokale foreninger, borgere og turister. Vi ved, at aktive fællesskaber er en stærk forudsætning for at skabe gode liv. Derfor er vi hos Nordea-fonden stolte af at støtte de mange fællesskaber, som nu kan blive skabt omkring Aqtiv Esbjerg Strand, siger Nordea-fondens uddelingschef, Christine Paludan-Müller.

Også formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune, Jakob Lose, glæder sig over den store økonomiske opbakning til projektet og udsigten til fællesskaber omkring endnu flere aktivitetsmuligheder:

- Realiseringen af Aqtiv Esbjerg Strands fase to er kun mulig, fordi så mange fonde og virksomheder har valgt at bakke op om projektet. Det er et flot eksempel på, hvordan vi sammen skaber rammer for det gode liv. Aqtiv Esbjerg Strand bliver et nyt, attraktivt fritidstilbud, som styrker lokale aktiviteter og skaber stærke fællesskaber. Allerede da første fase af projektet med sauna, omklædning og flydebro mv. stod klar til brug i sommeren 2023, fik stedet hurtigt mange brugere. Det populære sted er blevet byens nye oase. Med de mange nye faciliteter, som nu føjes til med afsæt i brugernes ønsker, kan endnu flere brugere – både borgere og foreninger - i fremtiden få glæde af Aqtiv Esbjerg Strand, siger Jakob Lose.

Forventes klar medio 2024

Esbjerg Kommune forventer, at de nye vandsportsfaciliteter, som indgår i anden fase af projekt Aqtiv Esbjerg Strand, er klar til brug medio 2024.

Fakta

Anden fase af projekt Aqtiv Esbjerg Strand består af:

 • Wakeboardkabelbane inkl. startbro og obstacles
 • Agilitybane
 • Flydebroer
 • Havkajakteknikbane
 • Kanoslalombane
 • Vandpolo/SUP–kombibane
 • Minibaner
 • SUP-yogabane
 • Legebøjer med håndtag og målbøjer
 • Militærsvømmebane
 • 50 m-svømmebaner
 • Skilte
 • Hvileflydeponton
 • Inventar til grejdepot.

De har støttet:

Nordea-fonden, Claus Sørensens Fond, Johan Hoffmann Fonden, Alice og Tage Sørensen Fond, Esbjerg Fonden, ObbekjerFonden, Villemoes Holding ApS, Foga Consult ApS, Newcastle Marine Services Ltd. og O.S. Energy GmbH.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00

Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune,
tlf. 26 74 40 53

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Sune Blicher, kommunikationskonsulent, Nordea-fonden, sub@nordeafonden.dk, tlf. 31 22 26 61

Billeder

Esbjerg Strand. Foto: Esbjerg Kommune
Esbjerg Strand. Foto: Esbjerg Kommune
Download
De nuværende faciliteter ved Aqtiv Esbjerg Strand - sauna, omklædning og flydebro mv. - har allerde fået mange brugere. Foto: Esbjerg Kommune
De nuværende faciliteter ved Aqtiv Esbjerg Strand - sauna, omklædning og flydebro mv. - har allerde fået mange brugere. Foto: Esbjerg Kommune
Download
Wakeboard bliver en af de mange nye aktiviteter, som brugere af Aqtiv Esbjerg Strand kan glæde sig til, når anden fase af projektet står klar. Foto: Colourbox.
Wakeboard bliver en af de mange nye aktiviteter, som brugere af Aqtiv Esbjerg Strand kan glæde sig til, når anden fase af projektet står klar. Foto: Colourbox.
Download
Oversigt - projekt Aqtiv Esbjerg Strand.
Oversigt - projekt Aqtiv Esbjerg Strand.
Download

Links

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye