Udenrigsministeriet

Børnenes ulandskalender støtter i år børn i Sierra Leone

Del

Fredag åbnes første låge i Børnenes U-landskalender i mange danske hjem. I år går overskuddet fra salget af U-landskalenderen til et projekt i Sierra Leone, der hjælper børn og unge i slumområderne, hvor livsvilkårene er ekstra barske.

Årets projekt bliver drevet i et partnerskab mellem de to danske organisationer Dreamtown og FANT, som sammen med lokale organisationer laver uddannelsesaktiviteter og sportsklubber for udsatte børn. Og særligt pigerne skal med på banerne, ligesom de unge kvinder også igennem projektet får adgang til uddannelse.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, besøgte selv projektet Sierra Leone i november, og så hvordan det gør en stor forskel.

”I slumområderne er en fodboldbane meget værdifuld for børn og unge, fordi den skaber et frirum i en udfordret hverdag. Her kan børn og unge mødes, lære, lege og have det sjovt i fællesskab. Samtidig hjælper de projektet med en uddannelse, der kan sikre børn og unge selvstændighed og en bedre chance for at skabe muligheder for sig selv.”

En dansk juletradition

En af traditionerne med Børnenes U-landskalender hvert år er, at danske skoleelever lærer om årets land. Mere end 100.000 elever landet over lærer om Sierra Leone, og traditionen tro er der skabt et stort univers om landet og projektet på www.u-landskalender.dk. Som noget særligt i år samler 100 skoler omkring 10.000 par sportssko ind børnene i projektet. En af de skoler er Kildevældskolen i København, som Dan Jørgensen besøgte torsdag.

”Børnenes U-landskalender er en vigtig hjælp til børnene i Sierra Leone. Men det er samtidig også en gave for danske børn, at blive involveret i så meningsfuldt et projekt, som årets ulandskalender er. Det er fantastisk at komme ud på en skole og se, hvordan eleverne får et unikt indblik i livet for en jævnaldrene i Sierra Leones slum, der mildest talt er meget forskelligt fra deres eget. Og selvom forskellene er markante, så ser de også, at de faktisk har ret meget tilfælles med de sierraleonske børn. De elsker også at spille fodbold og være sammen med deres venner og familie. Og i vid udstrækning drømmer man jo faktisk om det samme, uanset hvor på kloden man vokser op. Det er et vigtigt budskab.”

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nordic statement calling for release of Palestinian clearance revenues and preservation of correspondent banking services between Israel and the West Bank4.7.2024 15:24:54 CEST | Nyhed

The Nordic countries are greatly concerned by the withholding of Palestinian clearance revenues which is exacerbating the strenuous fiscal situation of the Palestinian Authority. Like the G7 in its recent Apulia summit Leaders’ Communiqué, the Nordic countries call on Israel to urgently release the withheld clearance revenues as well as to ensure that correspondent banking services between Israeli and Palestinian banks are maintained. Any action weakening the Palestinian Authority or worsening the economic situation in the West Bank must be avoided. We emphasise that maintaining stability in the West Bank, and preparing for one legitimate Palestinian government for the West Bank and Gaza, is critical for regional security and in the interests of Palestinians as well as Israelis. The Nordic countries are committed to supporting the Palestinian Authority and the necessary reforms that it must undertake. The strengthening of legitimate Palestinian institutions is the best way of weakening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye