Aabenraa Kommune

Byrådet indkalder til idéer og forslag for Kommuneplan 2025

Del

På onsdagens byrådsmøde vedtog byrådet i Aabenraa Kommune en indkaldelse af idéer og forslag for Kommuneplan 2025. Ni ugers høringsfase sættes nu i gang, og alle kan komme med input. Der bliver blandt andet afviklet borgermøder forskellige steder i kommunen.

Kommuneplan 2025 er en revideret udgave af Aabenraa Kommunes gældende Kommuneplan fra 2015. Kommuneplanen er det plandokument, hvor byrådet sætter rammer og retningslinjer for udviklingen af kommunens byer, sommerhusområder og det åbne land i de kommende 12 år. I kommuneplanen udpeges blandt andet også arealer til nye bolig- og erhvervsområder.

Byrådet har nu godkendt igangsætning af den første høringsfase, hvor borgere, foreninger og interesseorganisationer, virksomheder og lignende kan komme med idéer og forslag til Kommuneplan 2025.

- I vores udviklingsstrategi besluttede byrådet, at vi i denne byrådsperiode vil revidere kommuneplanen. Det skete sidst i 2015, så det er ikke noget, vi gør hver dag. Arbejdet strækker sig over flere år, og jeg håber derfor, at vi får mange forslag og idéer ind, og at mange vil deltage i borgermøderne, siger borgmester Jan Riber Jakobsen.

På Aabenraa Kommunes hjemmeside findes materialet til høringsfasen, og det er opdelt i tre overordnede temaer: Byer, boliger og erhverv, det åbne lands planlægning samt Trafik, Teknik og Miljø.

- Kommuneplanen er et stort arbejde, som jeg glæder mig meget til, at vi nu for alvor får gang i. I Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter har vi løbende drøftet planen, og jeg glæder mig til at få sat endnu mere skub i udviklingen i Aabenraa Kommune, og jeg er sikker på, at kommuneplanen er endnu et skridt i overensstemmelse med den udvikling, vi allerede mærker i Aabenraa Kommune hvad angår både boligmarkedet, erhvervslivet og andre interessenter, siger Dorte Soll, der er formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter.

Også i Udvalget for Bæredygtig Udvikling har Kommuneplan 2025 været på dagsordenen, og der bliver set frem til høringsfasen.

- Den grønne dagsorden er vigtigere end nogensinde før, og der er sket kvantespring i den dagsorden i den periode, der er mellem Aabenraa Kommunes to seneste kommuneplaner. Derfor glæder jeg meget til at få input fra de forskellige interessenter, som hver eneste dag har den grønne dagsorden under huden. Vi er en stor kommune, og vi har mange arealer med mange interesser, men det handler også om, at vi finder den rigtige balancegang, siger Erik Uldall Hansen, der er formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling.

Indkaldelsen af idéer og forslag til Kommuneplanen 2025 varer i ni uger fra 5. december 2023 til 6. februar 2024.

Under høringsperioden afholdes åbne møder for borgere, virksomheder, lokalråd og interesseorganisationer om indkaldelsen af idéer og forslag:

Den 14. december kl. 16.30-18.30 hos ITD, Lyren 1, Padborg

Mødet omhandler særligt forslag til udpegninger af nye erhvervsområder i Padborg.

Den 8. januar kl. 16.30 – 18.30 på Aabenraa Rådhus, Skelbækvej 2, Aabenraa

Mødet omhandler særligt forslag til ændringer i Aabenraa, Rødekro og Løjt.

Den 17. januar kl.16.30 - 18.00 i Slogs Herreds Hus, Slogsherredsvej 20, Bylderup Bov

Mødet omhandler særligt byer i kommunens vestlige del.

Den 18. januar kl. 16.30 - 18.00 i Kliplev Hallen, Skolegade 13, Kliplev

Mødet omhandler særligt forslag til udpegninger af nyt boligområde samt erhvervsområder i Kliplev.

Den 18. januar kl. 19.00 - 20.30 på Damms Gård, Gråstenvej 12, Felsted

Mødet omhandler særligt byer i kommunens østlige del.

Møderne er åbne for alle, men kræver tilmelding på https://aabenraa.nemtilmeld.dk/ eller telefon 2133 0070.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Formand for Udvalget for Plan, Teknik og Landdistrikter, Dorte Soll, tlf.: 40 85 11 52; e-mail: dbso@aabenraa.dk

Formand for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen, tlf.: 23 34 44 53; e-mail: euh@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye