Fonden for Entreprenørskab

Smykker skal hjælpe unge med angst

Del

Tre studenterstartups blev i dag tildelt Mikrolegater for 25.000 kr. ved Danish Entrepreneurship Festival i Messe C i Fredericia. En af modtagerne vil lave stilrene, angstreducerende smykker.

En software til at hindre helikopteruheld, en social platform til ensomme lastbilchauffører og ikke mindst stilrene, angstreducerende smykker. Det var de idéer, der i dag modtog Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegater foran tusindvis af tilskuere til Danish Entrepreneurship Festival i Messe C i Fredericia. 

I alt fik tre studenterstartups støtte via Mikrolegat, som er Fondens støttemidler til startups på videregående uddannelser. Samlet set blev der uddelt 75.000 kroner. 

En af de startups, der fik et Mikrolegat, var Calm Jewelry med Maiken Torp, Sofie Filtenborg og Freja Høegh fra Skive College. De vil lave pæne, stilrene smykker, som reducerer angst via akupressur.  

- Der er alt for mange unge mennesker med angst i dag, og der er lang ventetid med en overbelastet psykiatri og et til dels tabubelagt område. Derfor er det vigtigt med vores smykker, da de skaber tryghed og virker som en støtte for de angstramte, siger teamet umiddelbart efter at være trådt ned fra den store scene i Øksnehallen. 

Konkret går løsningen ud på, at der er rekordmange unge mennesker med angst, og tallet er stigende. De oplever samtidig en mangel på hjælpemidler, der kan gøre dem mere sikre i hverdagen. Smykkerne skal skabe en tryghed hos dem, der har det på, da de altid vil have et hjælperedskab på sig. Smykkerne er lavet pæne og stilrene for, at det ikke skal være opsigtsvækkende og på den måde risikere at give bæreren yderligere angst ved at tiltrække sig opmærksomhed omkring det. 

- Det har været virkelig fedt og lærerigt gennem hele processen. Det har givet erfaring, og det har givet os anerkendelse og en bekræftelse i, at det er en god idé, vi har, siger de om det at modtage et Mikrolegat. 

Før uddelingen havde Maiken Torp, Sofie Filtenborg og Freja Høegh samt de andre studerende fra de videregående uddannelser pitchet direkte foran et panel af eksperter, som efterfølgende skulle vurdere, om deres idé skulle modtage et Mikrolegat.  

Mikrolegat-modtagerne er: 

Calm Jewelry. Skive College – 25.000 kr. 
Kort om idé: Det er stilrene smykker, der virker beroligende mod angst ved hjælp af akupressur. 

Truck Buddy. Erhvervsakademi Aarhus – 25.000 kr. 
Kort om idé: Det er en social platform til ensomme lastbilchauffører, som kan danne sig et socialt netværk, hvor de kan skrive med andre, dele erfaringer, viden og aftale at mødes med hinanden. 

VORSA. Aarhus Universitet – 25.000 kr. 
Kort om idé: Produktet er et alarmsystem, der kommer med en advarsel, når en helikopter er ved at komme ud for et fænomen, der hedder VRS.

Kontakter

Kontakt: 
Calm Jewelry: Maiken Torp, Sofie Filtenborg og Freja Høegh, 61 30 31 19. 

Baggrund om Mikrolegat: Kontakt chefkonsulent Tilde Reffstrup, tilde@ffefonden.dk, 23 26 96 75.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye