Fonden for Entreprenørskab

Vejle-elever vil mindske antallet af drukneulykker med ny redningsstige

Del

Redningsstiger til havnekanter, der kan vippe 45 grader op, så antallet af drukneulykker mindskes, var så god en idé, at tre elever fra Vejle Tekniske Gymnasium snuppede førstepladsen i iværksætterkonkurrencen Tech Innovation Programme ved Danish Entrepreneurship Festival

Tusindvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede onsdag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival, Danish Entrepreneurship Festival i Messe C i Fredericia. Her præsenterede folkeskoleelever, elever på ungdomsuddannelser og studerende fra videregående uddannelser deres idéer til at løse fremtidens udfordringer.

En af konkurrencerne var Tech Innovation Programme målrettet elever fra HTX. Her løb holdet Ocean Safety Operations – OSO – fra Vejle Tekniske Gymnasium med førstepladsen og 10.000 kroner. Bag OSO står eleverne Mads Ørnsholt Dresler, Jonas Sørensen og Noah Haahr Brorsen.

Ocean Safety Operations har udviklet en redningsstige til havnekanter, der ved hjælp af gasstempler kan vippes op i 45 grader, så risikoen for drukneulykker gøres mindre. De er allerede i gang med at udvikle på redningsstigen, så den også kan alarmere Beredskabsstyrelsen, når den bliver rørt ved, og derudover skal den kunne lyse i mørke ved brug af solcelleenergi.  De tre elever var glade for prisen.

- Det er virkelig surrealistisk, at vi har vundet. Det havde vi ikke set komme, fordi de andre var så dygtige. Det har bare været mega fedt at være med i programmet, fordi vi har haft det sjovt, mens vi virkelig har udviklet os både personligt og fagligt, sagde Mads Ørnsholt Dresler, da gruppen lige var trådt ned fra scenen.

Vinderen blev kåret efter en dag, hvor HTX-eleverne skulle præsentere deres idéer for tre forskellige dommerhold. Herefter gik de fem bedste hold videre og pitchede på en scene foran hundredvis af tilskuere, indtil en af dem til sidst blev kåret på baggrund af en dommervotering.

Andenpladsen gik til tre elever med holdnavnet Thermal Cells fra Aarhus TECH, som har lavet et termisk batteri til privat husholdning.

Tredjepladsen gik til Cerebella fra Holstebro Tekniske Gymnasium for idéen om en ny form for mælkedispenser, der skal erstatte mælketrekanter.

I alt deltog 450 elever fordelt på 132 hold i Tech Innovation Programme i Messe C i Fredericia.

Kontakter

Gruppe: Ocean Safety Operations: Mads Ørnsholt Dresler, Jonas Sørensen og Noah Haahr Brorsen, tlf.: 6021 8827.

Baggrund om Tech Innovation Programme: Kontakt programleder Pernille Broløs Rasmussen på pernille@ffefonden.dk eller 2134 3113.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye