De Danske Bilimportører

Svindel og fejl med afgift fra uautoriserede brugtimportører

Del

Der kan være svindlet og lavet fejl med større beløb i registreringsafgift pga. forkert indberetning af registreringsafgift ved uautoriserede brugtimport af elbiler.

Importen af uautoriserede nyere brugte biler er steget voldsomt de seneste år. I 2018 og 2019 blev der hvert år brugtimporteret under 6.000 nyere brugte biler, men det tal er de seneste år steget til over 20.000 biler årligt. Noget tyder på, at denne trafik kan være forstærket af svindel med afgift og fejlagtige indberetninger, der har holdt priserne kunstigt lave. Det bliver i dag afdækket af TV2.

"Vi kan ikke leve med, at der systematisk kan være svindlet og lavet forkerte indberetninger i forhold til uautoriserede brugtimportøreres registreringsafgift. Staten kan være gået glip af meget store beløb, og der er sket ulige konkurrence i markedet" siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Når en brugtimporteret bil skal indregistreres i Danmark, skal man ved afgiftsberegning tage udgangspunkt i hvad nyprisen var i Danmark på første registreringstidspunkt i udlandet, hvilket ofte ikke er det, man har gjort. Eksempler betyder, at en meget stor del af de brugtimporterede biler har indberettet en forkert nypris, hvilket gør, at man kan indregistrere en bil til 0 kr. i afgift, som ellers skulle have betalt ca. 30.000 kr.

"Vi har tillid til, at myndighederne følger disse sager til dørs. Det vil uden tvivl have store konsekvenser i branchen for uautoriseret brugtimport, da der så vil skulle ske afgiftsberigtigelse, og nogle sandsynligvis vil blive ramt af de strafferammer, der på dette område er ganske høje," siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

Pressefoto

Klik her

Kildeangivelse

De Danske Bilimportører

Nøgleord

Kontakter

De Danske Bilimportører er brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark. Vi varetager bilbranchens interesser over for politikere, myndigheder og den danske befolkning, mens vi holder samfundet opdateret ved hjælp af relevant data og information.

Følg pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra De Danske Bilimportører

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye