Cepos

Ny CEPOS-analyse: Antallet af ’kolde hænder’ i staten er steget under SVM-regeringen

Del

Regeringen har som erklæret mål at afskaffe unødig regulering og kontrol. Alligevel er antallet af ledere og administratorer i staten stigende. I SVM-regeringens regeringstid er antallet af såkaldte bureaukrater i staten steget med hele 1.395 fuldtidsbeskæftigede, viser ny CEPOS-analyse

Karsten Bo Larsen
Karsten Bo Larsen Foto: Jakob Melgaard

I regeringsgrundlaget står der ’årtiers styringsregime og et voksende bureaukrati har betydet, at der er blevet mindre og mindre tid til relationer mellem mennesker, og det har mindsket den varme og omsorg, som er afgørende i et velfærdssamfund’.

Alligevel er antallet af ledere og administratorer i staten i kraftig vækst, viser ny CEPOS-analyse.

”Siden 2011 er antallet af bureaukrater i staten steget med ca. 18.500. Tilbage i 2011 ønskede politikerne også at afbureaukratisere, men det er tydeligvis gået i den stik modsatte retning,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Derfor foreslår CEPOS at indføre et ’bureaukrat-loft’, der skal bremse udviklingen i antallet af  ’kolde hænder’ i staten.

”Der bør være et politisk forpligtende loft over antallet af bureaukrater i staten, så den statslige administration ikke bare kan vokse ind i det uendelige, stik mod alle de gode politiske intentioner om afbureaukratisering,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Forskningschef Karsten Bo Larsen kan kontaktes på 41 22 04 76 for uddybende kommentarer.

Læs hele analysen her.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye